Heej!

Heej! nu har vi varit på frölunda torg och shoppat grejor. jag fick en jacka ett par ytebyxor och ett underställ :D Roligt!

Nu har jag pluggat lite till och jag kan nog matten nu. ska bara ut med Pelle en snabbis och sen går jag och lägger mig.






ha det bra!

Torget ikväll

Halloj! nu sitter jag hemma och pluggar, har gjort klart matten och funderar på om jag ska börja på SO´n eller NO´n, hmm.

ganska skön dag i skolan idag, fick skjuts  och sen slutade vi innan lunch för att våran mattelärare var sjuk (hon är alltid sjuk precis innan prov, alltid!). men jag stannade kvar och åt eftersom jag skulle hämta Ella och hon slutar inte förräns halv två. När jag kom gick jag först till affären och köpte pengar till min mobil, och sen gick jag upp till mamma och hämtade lite saker. Sen gick jag ner och hämta Ella klockan halv två. :)

Pappa kommer hem halv 6 och då ska vi åka till Frölunda torg. Jag behöver ett uteställ, Anna behöver ett "inneställ" , Ella behöver typ Leggings eller nåt. Antagligen äter vi på McDonalds också, gott!





ha det bra!

-14

hej nu drar vjag till skolan!
-14 grader ute, brrr!
ha det bra

hundutställningar

Att gå på hundutställningar måste vara bland det roligaste som finns. Alltså inte att ställa ut utan att bara gå omkting på utställningen och kolla på alla vackra hundar och ta bilder m.m. här kommer lite bilder jag har tagig under olika utställningar, MyDog och Ransäter.
Trött beardis i ransäter


Mops i Ransäter


En söt Pomeranian


Berner Sennenhund


Irlänsk varghund


Samojed


komondor


stilig Storpudel


Borzoi


Siberian husky


det blev ganska många bilder, och de flesta kommer från MyDog. men jag tycker de är jättefina!
Snart kommer det förhoppningsvis fler bilder, det är ju snart januari och därmed också MyDog. (jaaa!)

ha det bra!

Plugg väntar...

Halloj!
Nu har jag kommit hem från skolan. Helt okej dag, jag glömde mina gympakläder, det var ju inte spwecciellt smart :o Jag hade faktiskt en stressig morgon! Vi hade matte(utan lärare, vård av sjukt barn), SO, gympa och sist engelska. jag började på mitt SO arbete, vi ska skriva lite om I- och U-länder, jag skrev lite om Kambodja på lektionen(ska snart fortsätta tänkte jag).

Det är fortfarande kallt och snöigt ute men Pelle måste ju ut. Vi kör lite kortare promenader och mer tänka övningar inomhus.

Jag är hos pappa nu så det finns massa fler bilder på denna datorn, här kommer några.



Tippo




min mormors och morfars hund

ha det bra!





prov och inlämningar innan lovet

V.48 (pappa)

Måndag: Öppet hus på hundskolan, till pappa.

Tisdag

Onsdag:
Matte-prov förskjutet

Torsdag

Fredag:
Engelska-inlämning

V.49 (mamma)

Måndag:
okej att maila in Engelskan   Matte-prov

Tisdag:
Gympapass med Julia M

Onsdag: Spanska-prov

Torsdag: SO-inlämning förskjutet

Fredag:
Pelle 8 månader!! Grattis!!!   klar med bilden NO-inlämning

V.50

Måndag:

Tisdag:
SO-inlämning Förskjutet

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:
Avslutning!! Lov!   SO-inlämning



Jobbigt!

jag lägger upp en fin bild på Pelle så blir vi lite glada istället!




Första advent!

hej! idag är det första advent, jättemysigt.

vi började dagen med att åka till mormor och morfar och gå i kyrkan som ligger där, efter gudstjänsten gick vi upp till deras lägenhet och åt lunch och kaka och pepparkaka och firade mammas födelsedag en gång till :)

Pelle fick stanna hemma, Tippo och han kommer ju inte helt överens. det är nog mycket mitt fel, lite för velig kanske.

sen kom vi hem, jag gick ut med pelle. utan reflexvästen... det gick bra tilll en början men sen gick vi förbi en familj med roliga barn och efter det blev han helt galen´. det är inte kul och man blir på så dåligt humör. Det som hade börjat som en mysig promenad blev bara helt hemsk i slutet. jag var tvungen att ta på honom västen igen för att vi skulle komma hem igen. Tråkigt. vi måste miljöträna honom mycket mer!!!

sen har jag bara legar här i min säng och slappat/deppat/surfat på datorn.












nästa vecka ska vi till pappa, då får ni se ännu fler bilder för jag har inte så många på denna datorn :)

ha det bra!

Kallt!

hej, det är superkallt ute nu -8 grader, brrr!

Idag har jag och mamma och Ella varit på öppet hus hos hvitfeldska och ingrid segerstedt. hvitfeldska var Jättestort och jag tror inte det är något för lilla mig :O men ingrid segerstedt däfemot var jättemysigt!, små mysiga lokaler, lärarna som ville vara där och så ligger det jättefint nära avenyn. mn det är många skolor kvar att titta på men just nu ligger Ingrid Segerstedt klart etta!

var ute med Pelle för en stund sen och hjälp vad kallt det var! jag har nog inte så bra vinterkläder tror jag, jag har bra skor och Vantar(köpte dem idag, bild kommer!), men jag har inga bra byxir (bara jeans). men Pelle var iallafall jätteduktig och vi var ute i en timma. trevligt.

Mamma och Ella är nere och hämtar thaimat och Pizza(till Ella), det ska bli en riktigt mysig slappkväll här.

ha det bra!


mina nya, fina, varma och mysiga vantar!

mina nya, fina, varma, mysiga och ulliga vantar!




en liten (stor :o)svart hund

Sov gott!

Har varit och äteit middag och kollat på idol hos Karin nu, jättetrevligt, fast Pelle tyckte nog inte det var så kul. hanfick vara fastbunden i hallen eftersom Karin är allergisk. men han hade mat, vatten ben, leksak och sin korg så det gick ingen nöd på honom!

Nu är jag jättetrött, måste verkligen sova. imorgon ska vi på Öppet hus på både hvitfeldska och ingred segerstedt, det ska bli spännande!

God nat, sov gott!

(bilder från i påskas)
Fjäder

fjäder

Hemma!

Hej nu är jag hemma från skolan. vi gjorde Carbonara i hemkunskapen, jättegott!

vu fick tillbaka våra SO prov också, jag fick vg+, men jag  är jättebesviken. jag satsat verkligen på SO´n och jag tycker det är jätteroligt, aarrgggh!!

Ska snart gå ut med Pelle men först tänkte jag skriva lite på nästa SO-uppgift.


Godnatt!

Bion var jättebra! lite synd att den var uppdelad i två filmer så den slutade lixom mitt i. men det gör bara att man måste se nästa film också :D

jag har kardat Pelles ben(eftersom han hade ätit ett ben var de alldeles kladdiga) ooch klippte också lite runt tassarna, han verkar ha ont i öronen fortfarande så vi ringer nog vet imorn kanske.

Sov gott! och God natt!


ZZZzzZZzzzz

GLAD!!

Hej! nu är jag hemma efter en härlig promenad med Pelle, jag töänkte ta en lång promenad men av någon anledning blev den inte så lång :o

Pelle var iallafall jätteduktig! han gick fint i kopplet och när vi kom till vår gata släppte jag honom. han gick fint och nosade lite i vägkanten och när vi kom fram till huset gick vi in till trädgården och busade. jag tog också av honom reflexvästen. det var jättekul! Pelle var inte alls jobbig och vi hhade jätteroligt i snön.

jag är så glad att han inte blev sådar jobbig som han blir ibland :) mamma berättade också att på henens promenad hade han också gåttt bra, det kanske håller på att gå över.

Snart kommer mamma och hämtar oss, vi ska åka till bion, vi ska se den senaste Harry Potter filmen.

några bilder från i somras :)





.


härlig frukost :)

Hej nu ska jag snart springa till skolan, mamma fyller år så vi har firat henne med presenter och tårta nu må morgonen. härlig frukost :)

Prov idag, önska mig lycka till!
Blev klar med kåseriet, ganska nöjd faktiskt!
Hejdå! ha det bra!





Pelle plutten 10 veckor gammal.

Heej

hej, ska egentligen plugga nu, har ett jobbigt kåseri som ska lämnas in i morgon och ett prov i första värlsdkriget också imorgon...bra att jag är här nu.

jag är lite orolig för att Pelle har fått något med sitt öra, kanske en infektion. han skakar sig och om man råkar komma åt lite hårt gnyr han, jag ska tvättsa ur hans öron ikväll och sen får vi se vad som händer...

Min snälla syster har fixat en fin design åt mig (mot pengar förstås) och jag tycker att den blev jättefin :) tack!

jaja, åter till pluggandet.


gammal bild jag har redigerat
gammal bild jag har redigerat ;)

ha det bra!

Ny blogg!

Hej, det här är min och min pudel Pelles blogg.

Jag heter Ebba, jag är 15 år, går i nian på världens minsta skola i Göteborg, och jag är helt såld på hundar. :P

Min hund heter Pelle, han är en storpudel som just nu är 7 månader gammal. Han är lite galen men för det mesta helt underbar, han tror att han är en liten knähund och försöker alltid krypa upp i knät eller i soffan(fast den är förbjuden)

Jag och Pelle har gått två kurser, den första var en valpkurs på hundens hus, och den andra hette fortsättning vardagslydnad. det är verkligen skitskoj att gå på kurs och jag hoppas att vi kan vara med i många fler kurser i framtiden.

antagligen är designen ganska ful just nu, och jag är inte så bra på sånt, men antagligen kommer den fixas nån gång. hoppas jag.

ett annat stort intresse som jag har är fotografering, så jag hoppas att jag kommer orka visa mycket bilder här på bloggen.

vi börjar iallafall med en bildbomb på Pelle när han lekte i trädgården med sin blåa bitring. han var väl 5-6 månader där skulle jag tro.






















Ha det bra!

//Ebba och Pelle


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0