.


Nu har vi tävlat!

Nu har Vi Tävlat! I fredags var vi på bollebygds bk på en kvällstävling. Vi kom dit i god tid, promenerade lite, anmälde oss och lottade ordningen, jag blev nummer 2! jobbigt! Jag bestämde att jag skulle skippa platsliggningen eftersom jag inte alls var säker på Pelle, sen skulle de lägga alla 9 hundarna bredvid varandra inklusive Maja. Det var för många risker!

Alltså nollade vi platsen :(

Tandvisning fick vi en tia på!

Linförigheten fick vi 6,5 på, Pelle var väldigt okoncentrerad under hela tävlingen, jag tror det var något som luktade gott utanför planen. Han var därför väldigt långsam och slö, satte sig inte när jag stannade, hängde inte med i svängarna m.m. kommentarerna var VP(växlar tempo), SS(snett sättande) och avslut för att han inte satte sig i sista sängen.

Läggandet fick jag en nia på. kommentaren var NLL (något långsamt läggande) ändå är jag väldigt nöjd över det!

Inkallningen var han okoncentrerad igen.. det funkade inte alls på slutet. 8,5 fick jag med kommentaren avslut.

Ställandet och apporteringen och hoppet fick jag tior på! jätteglad för det!

Helheten var en sjua och det var för att jag fick håll ai honom ganska mycket. Jag kände att han var påväg ut från planen ganska ofta och det hade inte varit så kul, så jag fick leda honom lite mellan de olika momenten. Men totalt är jag väldigt nöjd med tävlingen och mina 4 tior(!?) jättekul verkligen. Jag fick ihop 146 poäng och ett andrapris! :)



Sen måste jag skryta lite över min träningskompis. Tilda och Maja fick ihop 171 poäng och fick ett förstapris!

Sen var det tävling på lördagen också! Pelle var som på fredagen ovanligt okoncentrerad och ofokuserad.. fast denna dagen var han mer störd av de hundar som tävlade på planen bredvid. Är väldigt glad över att han inte sprang dit!

Hoppade platsen nu också och fick såklart en nolla på den..

Tandvisningen fick jag en 8 på med kommentaren ej stilla, men det var för att domaren böjde sig över pelle så han backade, jaja!

linförigheten fick jag 7,5 på, lite bättre än innan. kommentaren var någon okoncentrerad, det stämmer!

Läggandet fick jag 9 på

inkallningen fick en 10 wihoo! jätteglad för det! :)

Ställandet råkade jag nolla men det var mitt fel för när han skulle sätta sig i fotposition satte han sig inte så jag petade lite på honom. Men det får man tydligen inte göra så jag nolla det, oops!

apporteringen fick 8,5. Pelle tuggade på apporten och det har han aldrig gjort innan.

hoppet blev 9,5 och helheten 8,5

Är ganska nöjd med denna tävlingen också även fast det gick sämre, vi fick 122 poäng och ett tredjepris, men det som är surt är att Pelle inte klarar av platsliggnigarna. om han hade gjort det hade vi haft tre förstapris nu... Men det är bara att öva på och jag är säker på att det kommer komma snart!



Sen fick duktiga Tilda och Maja ännu ett förstapris så snart är de uppe i tvåan, så duktiga!


Efter träningen tränade vi lite medans vi väntade på att bli upphämtade, Pelle var grym och det var såå roligt att träna med honom! Han bara sprudlade av energi och lycka! Jag vill ha den känslan på tävlingsplanen också! Han brydde sig inte om maja och inte om labradoren som var på planen bredvid och tränade. underbart!

Sen tog Vi lite foton också och dem blev jättebra!



Resten av bilderna kommer senare!
Ha det bra!

Träning på klubben

Idag var jag hela dagen hos Tilda och Maja! Vi klickade lite, tränade lite agility och sen var hundarna jättetrötta så då fick de vila medan jag och Tilda kollade på lydnasfilmer på datorn. Vid femtiden åkte vi upp till klubben för planen var att vi skulle träna på platsliggning.

Men det blev inget platsliggning. Vad vi såg var det ingen heller men jag vet inte, det borde ju ha varit det eftersom det står på deras hemsida. Vi får väl se på fredag hur det går med platsen...

Hursomhelst så blev det ändå en bra träningskväll! Vi tränade på alla andra momenten och det ser väldigt bra ut! Pelles svaga punkt är att han är störningskänslig och att han gärna springer fram till andra hundar. Om det är en lugn tävlingsplats kommer det gå super! :)


Fina Maja, besök gärna hennes fina blogg också! :)

Ha det bra!

Tävling!


Jag är med och tävlar om ett egendesignat hundhalsband från MINXDESIGN hos Kennel blågul!
Så gå in på bloggen du med och tävla!

ha det bra!

Sommarsummering!

Hej! Det var väldigt länge sedan jag bloggade senast men jag har haft väldig begränsad uppkoppling under sommaren och inte heller lust att sitta inne och blogga i det fina vädret! För fint väder har vi haft, 3-4 dagar med regn MAX! underbart! Jag tänkte att jag skulle sammanfatta vad som har hänt under sommaren med text, bilder och några videos. Vi börjar från början!

Juni
Slutade skolan den 16e (tror jag..) Var hemma i stan i en vecka (och tävlade!) innan vi åkte till Farmor och hennes sommarställa i östra skärgården. På Gränö stannade vi i knappt tre veckor och det blev mycket bad och sol. Eftersom det är en ö kan man inte åka på massa olika aktiviterer men det var riktigt skönt att bara vara. Jag hade som mål i sommar att lära Pelle slalom med 2x2 metoden och det började vi med här. Jag gick ut i skogen och täljde till några pinnar som blev perfekta som slalompinnar! När vi åkta härifrån klarade Pelle 6 pinnar i snabb takt! Jag blev också mästare i att gå vilse och lyckades tappa bort mig helt flera gånger i skogen på den lilla ön...

Pelle fick springa lös hur han ville, han höll sig alltid i närheten av någon av oss. Sen fick min syster en kompis hos grannarna och de gick fram och tillbaka mellan husen. Pelle ville ju hålla koll på vart min syster tog vägen och följde med dem en gång när dem gick till kompisens hus. De hade en hund och Pelle blev ju jätteglad som hittade en hund och sprang dit en gång till när vi inte var hemma och han skulle ha varit instängd. Problemet var att den hunden inte var så förtjust i andra hundar så medans kompisen var kvar höll vi Pelle instängd om han inte var med mig ute.

Jag försökte mig också på att bygga ett eget lydnadshinder men det blev inte bra alls... för stor och tung och otymplig och Pelle tyckte den var läskig... Vi badade mycket men Pelle blir orolig när man håller på att plaska långt ute i vattnet så då fick han vara inomhus så han inte skulle stressa upp sig för mycket. Vid stränder badar han däremot gärna! Att åka båt tycker han också om, men helst skippar han flytvästen!

Juli
Vi stannade hos farmor en bit in i juli innan vi packade ihop och åkte hem till Gbg. Då passade vi på att träffa Tilda och Maja för att umgås och gå p en liten promenad tillsammans. Maja löpte så vi kunde inte släppa dem för att leka men jag tycker ändå att Pelle klarade det ganska bra. Fast det märktes ju att han var påverkad! Vi passade också på att anmäla oss till två tävlingar nu i Augusti.

Vi hade fått en tid för höfledsröntgen på husdjurshälsan på förmiddagen den dagen vi skulle åka vidare till nästa sommarställe. Pelle sövdes och röntgades, Veterinären Maths sa att det såg väldigt bra ut. Vi fick certifikatet någon vecka senare och Pelle har höfledsgrad A!! jättekul och väldigt skönt!

När vi hade åkt hem och Pelle piggnat till satte vi ossi bilen och åkte till Mormors och Morfars sommarställe i Sunne. Där stannade vi i drygt 3 veckor. I sunne blev det mycket skogspromenader, bär och svampplockning hundträning(<3) och matlagning. Jag bakade 17 bröd på mindre än 2 veckor av min egengjorda surdeg. Jag bakade kakor och lagade middag. Det blev mycket sylt, saft, geléer och pajer!


Vi har också sprungit ganska mycket under juli och augusti. Innan vi åkte köpte vi ett bälte som man spänner fast kopplet i så att man har händerna fria. Vi sprang varannan dag och mellan 2,5-3,7 km per gång, Pelle var såklart med! Det gick jättebra och var faktikst ganska roligt också!

Den 29 till 31 juli var det hundutställning i ransäter, värmlands största hundutställning någonsin! Jag var där alla dagar tack vare min snälla mamma som ställde upp och skjutsade dit mig varje dag! Pelle var med såklart och han skötte sig utmärkt! Han skällde inte, drog inte i kopplet, stressade inte upp sig överhuvudtaget. Jag var stolt över honom! Han la sig till och med självmant ner bredvid en ring med springande boxrar!

Fina Electra

Jag shoppade lite också, det blev ett paraply (detta var nödvändigt för att klara solen), två plutodukar (för att skydda Pelle från värmen), ett halsband som min syster köpte och det bästa av allt, en pärm till Pelles alla papper och tävlingsresultat! Det var fruktansvärt varmt alla dagar och ärligt talat vet jag inte om det var bättre väder än tidigare år där det har ösregnat från början till slut.


Varje dag var de tvngna att ropa ut säkert ett tiotal gånger att de satt hundar i varma bilar på parkeringen mitt i solen. Varje dag var de tvungna att bryta sig in i bilar till hundar som behövde akut sjukvård. Varje dag! Vem f*n lämnar en newfoundlandshund eller en Grand Danois mitt på dagen i en bil som står mitt i solen. Jag blir så sjukt arg, kan inte folk tänka?

På en hundutställning...
På en hundutställning där det är tillåtet att ta med sig hunden in även om man inte ska ställa ut...

Jag vill tacka de funktionärerna som gick runt på parkeringarna hela dagarna och tillsammans räddade livet på säkert 5-10 hundar!


Agusti
Vi stannade i Sunne en bit in  i Augusti. Det var en valpträff planerad hos pompano kennel men det blev tyvärr för långt för oss att åka dit, tråkigt. Vi gick och kollade när Västanå Teater spelade upp Gösta Berlings saga i berättarladan. En helt otrolig föreställning! 5 timmar underbar teater! Verkligen värt ett besök om man lyckas få biljetter!



Den 12 augusti åkte vi hem till Gbg. Nu har vi varit hemma i någon dag och inte gjort så mycket. Den 19 augusti åker jag och Tilda iväg till Bollebyggd för en kvällstävling i lydnad, det blir spännande ch roligt! Dagen efter, den 20 är de tännu en lydnadstävling.

Jag tror att Pelle är i ganska bra form för detta och de flesta momenten sitter bra. Men nu de senaste dagarna har han börjt hitta på nya små påhitt. Som att han går i slow-motion i inkallningen till exempel, tror dock jag har lyckats få bort det ganska mycket. Nästa vecka kommer det bli mycket träning med Tilda och Maja  och vi kommer åka upp till klubben och träna en platsliggning innan tävlingarna börjar också.


Jag börjar i skolan nu den 18 och jag vet inte än hur mycket tid som kommer att krävas, men jag hoppas jag kan fortsätta med träning och tävling med Pelle i ungefär samma mängd som nu.

Här är en film från Sunne, Pelle klarar 9 slalompinnar, ett långhopp och sen en liten tunnel!

Ha det bra!

RSS 2.0