Träning på fotbollsplan...

Efter skolan gick jag och Pelle ut på promenad(vi rundade brevlådan för att posta korsorden, håller tummarna för att jag vinenr nu) och påvägen hem stannade vi en stund på fotbollsplanen. Vi kastade boll och sen tränade vi en liten stund också. Mitt ål är ju att vi ska kunna börja tävla till sommaren eller åtminstone kunna alla momenten. Jag tänkte att jag skulle kunna skriva upp alla momenten här och sen berätta hur vi ligger till med dem. Här kommer dem:

1. Platsliggande - Detta har vi inte övat så mycket på. Jag har klickat honom några gånger för att ha hakan i marken så han kan lite. Det svåra här att det kommer att bli en så stor störning eftersom andra hundar ska göra momentet samtidigt bredvid Pelle 

2. Tandvisning - Detta har vi inte heller övat på men jag tror inte att det är några större problem, jag får ta i hans mun utan att han bryr sig men eftersom det inte har varit några andra som så gärna har velat pilla honom i munnen vet jag inte vad han tycker om det.

3. Linförighet - Detta är Pelle ganska bra på, det vi behöver öva mer på är vändningar och den biten när man ska springa. Vi måste också träna på att han ska ha lite större uthållighet så att han kan köra längre sträckor.

4. Läggande under gång - Ligg kan han, fot kan han. Men vi har inte lagt ihop det än. Tror inte det blir några större problem.


5. Inkallning - Detta momentet är nästan perfekt. Han kommer med full fart rakt mot mig(det är svårt att stå helt stilla när han kommer för jag tror hela tiden att han kommer springa rakt in i mig och hoppa upp på mig, men det gör han inte) rundar mig och sätter sig i fotposition. Själva sättandet skulle kunna bli lite snabbare men jag är ändå nöjd med detta momentet.

6. Ställande - Detta kan han inte. Vi tränade stå för ett tag sedan men nu har vi tappat det så detta momentet kommer jag att få köra från början.

7. Apportering- Detta momentet är också nästan helt perfekt. I ettan är detta momentet inte alls svårt, han ska bara hålla apporten i 5 sekunder och det kommer han ju att klara galant om det ser ut som det gör nu. Så detta momentet behöver vi inte mer än repetera med jämna mellanrum.

9. Helhetsintryck - Detta är inget moment utan det bedöms på hur ekipaget har varit under tävlingsgången. Här bedöms uppträdande samt samarbetet mellan paret under, samt mellan de olika momentet.

 

Det ska bli kul att se om vi lyckas, jag hoppas det. Vi kommer ju också att gå en kurs på GHU vilken avslutas med en liten tävling. Jag ser fram emot denna kursen och jag tror att det kommer att bli jätteroligt!

Ha det bra!

Glömde blogga igår..

Jag glömde blogga igår men såhär såg det ut då.

Jag fortsatte att klippa träd och Pelle fick gnaga på ett märgben. Det var riktigt trevligt, lite kallt blev det i slutet men det kändes ändå att våren var påväg.




Idag fick jag mitt första nummer av tidningen brukshunden, en tidning man får om man är medlem i brukshundklubben, vilket jag precis har blivit. Jag har inte hunnit läsa den, men jag har bläddrat lite i den och den verkar väldigt bra. Lagom lätt att läsa, några enkla artiklar och några svårare och mer komplicerade reportage. Bra! Såhär ser den ut:

 

Jag har även hunnit klura lite på de korsord som fanns i tidningen. Juniorkrysset klarade jag ganska snabbt så det ska bara skickas in, men det riktiga krysset var svårt... Så här långt har jag kommit, men priset var riktigt bra (Boken med sikte på tian, den skull ejag gärna vilja ha) så jag kommer att klara det!


Ha det bra!

Följ min blogg!

Följ min blogg med bloglovin

Vår

Dagen började med en härlig promenad i vårsolen, jag gick med uppknäppt jacka, t-shirt, converse och inga vantar eller mössa. På vissa ställen brände solen tillochmed på hunden, underbart!

På eftermiddagen var hela familjen ute i trädgården och fixade i trädgården. Vi städade bort skräp, högg ved och jag klippte grenar. Pelle var såklart med, men jag hade honom i långlinan eftersom jag inte kunde ha full uppsikt över honom. Han sprang omkring runt och höll koll på oss, någon gång hittade han en boll som han lekte lite med. Efter en stund la han sig ner och slappade.

När det gick förbi hundar utanför blev han väldigt nyfiken och ville fram, eftersom staketet hindrar honom från ena sidan fick han kolla på hundarna därifrån. När det kom hundar tog jag därför tag i kopplet för att han inte skulle få för sig att springa till dem.

Det kändes väldigt skönt att det gick att ha honom ute i trädgården utan att hela tiden ha full koll på honom, man kunde pyssla med andra saker och han skötte sig bra ändå. Antagligen kommer vi vara ute mycket längre fram i vår och då kommer Pelle att kunna vara med. Nu i vinter har man bara gått ut när han har behövt sina promenader, men nu kommer båda han och jag få mer utomhustid. Skönt!

Såhär såg det ut under dagen:


Ha det bra!

Slingan

Idag satte jag på långlinan på Pelle och så tog vi en härlig eftermiddags-promenad runt slingan. Eftersom linan är lång fick Pelle springa runt som han ville, men för det mesta håller han sig i närheten av mig. Trevligt var det iallfall och inte alls mycket folk. Jag hade studiedag idag så det vart ingen skola för mig, skönt.

Pelle hittade en jättestor och klumpig Pinne i skogen, såklart skulle han bära mewd sig den och då trassla den in sig i långlinan. Haha, söt var han iallafall, jag filmade lite med min mobil jag ska se om jag kan ladda upp det. Isåfall kommer det imorgon, nu ska vi ut på kvällspromenad och sen sova.

Och så var det ju våffeldagen också, jag har ätit massa våfflor med grädde och färska hallon. Mums!

Nu på kvällen åt vi middag med några vänner och Pelle skötte sig fint! Eftersom hon är allergisk kan inte Pelle vara i närheten av henne, men det gick bra.

Ha det bra!

Tävla om fina hundböcker!

Jag är med i en tävling där man har chans att vinna en fin hundbok. Det enda man behöver göra är att skicka in sin finaste hundbild.
Regler och instruktioner finns på denna bloggen.

Jag valde den här bilden som jag är riktigt nöjd med


Ha det bra!

.

Pelle har börjat sova i min säng! Jag har inget emot det, utan tycker bara det är väldigt mysigt. Innan har han inte gjort det och jag tror att det kan bero på att han har haft så mycket päls. Nu när han är så liten och har så lite päls så kanske han fryser lite och tycker att det är skönt i sängen. Innan har han nog tyckt att det har varit för varmt.
Ibland blir det lite trängt men då räcker det med att jag puttar lite på honom så flyttar han sig.  

Jag antar att Våren för med sig lera och slask. Nästan efter varje promenad är Pelle slaskig och smutsig (jag är glad att han är korthårig). Extra blöt blir han när vi har varit och kastat boll på ängen, men det tycker jag man får stå ut med det ett tag om nu våren äntligen är påväg. 

Ha det bra!

Tävling!

Hej nu är jag med i en ny tävling. Denna är dock lite "tråkigare"eftersóm det inte är hundrelaterat. Men 1000 kronor på H&M säger väl ingen nej till?!

HÄR hittar ni tävlingen, på http://www.tourn.se . Det är en Bloggtävling.

Öppet hus på hundskolan

Idag var min syster sjuk så Pelle har haft sällskap hela dagen. När jag kom hem från skolan tog vi en liten promenad innan jag kom hem, åt middag, skar upp massa smaskiga korvbitar och stack iväg till hundskolan. Där har dem nämnligen ett öppet hus varannan måndag mellan sju och halv nio, dit är man välkommen om man någon gång har gått kurs hos dem. För att träna, fika eller bara snacka.

Jag, Pelle, klickern och mycket godis åkte därför ner till hundskolan för träning och roligt hundprat med andra hundägare. Vi började med att träna ute på appelplanen innen vi gick in en liten stund och tränade passivitet.

Pelle var SÅÅ duktig! I början blev han lite vimsig p.g.a. de andra hundarna men efter bara några klick hade han all fokus på mig.♥ Vi tränade mest fot och linförighet/fritt följ, och det gick super. Vi testade också lite sitt/ligg och några agilityhinder.
 

Som vanligt fick vi många kommentarer om hur fin Pelle är, och det är många som har haft/vill ha en storpudel och som tycker att de är så härliga. Jag fick också en jätterolig kommentar om att det syntes hur mycket jag hade jobba med honom eftersom han var så duktig. Då blir man verkligen glad och peppad till att fortsätta träna.

Precis innan vi skulle åka hem körde jag några inkallningar på parkeringsplatsen och det satt perfekt, utan att vi har tränat på det satte han sig i en snygg fotposition direkt efter inkallningen, duktiga Pelle!

Imorse var jag te med honom på berget, då jag även passade på att ta lite kort på honom i den nya frisyren. Så här se han alltså ut.



Jag blev riktigt nöjd trots att jag tyckte att han var superfin i den andra klippningen. Men jag tycker att han passar riktigt bra i denna frisyren också.
Ha det bra!

Pelle apporterar!

Här tränar vi Apportering (med den gamla klippningen)


Och här är en till, en längre, tråkigare och sneare film men det är en film! :)




Jag tycker att han är duktig, ibland slarvar han lite men han kan det egentligen. I filmen var en en av de första gångena jag la till kommandot så han är inte så säker på det än, nu måste jag se till att jag inte tappr bort det och börjar träna på något annat istället.

Ha det bra!

VårPelle!

Nu är Pelle vårfin! Efter en skön premnad med lite bollkastning och träning på fotbollsplanen så började jag trimma honom. Eftersom han hade så mycket päls som bara skulle försvinna så struntade jag i att bada honom innan trimmningen, gör det kanske imorgon. Det funkade bra ändå.

Innan:



Halvägs ;)



Och sen (enligt mig) klar!
 
Här har Pelle på sig ett av de nya halsbanden som jag köpte på MyDog. Jag tror att det egentligen är till Vintehundar men det passade grymt på Pelle också. Väldigt fint. Detta halsbandet kommer att användas flitigt nu i sommar.



Jag höll till nere i tvättrummet i källaren. Och hjälp vad mycket päls Pelle hade, när jag hade rakat av honom och borstat ihop allting till en hög var högen nästan större än Pelle själv. Pelle känns väldigt liten och tunn nu men jag tror att man komemr att vänja sig vid det snart.
Jag tyckte att han var superfin så här, men såklart tyckte ingen annan det och mamma tvingade mig att raka bort alltihopa, annars skulle hon inte gå ut med honom... Jag tycker att han var finare innan men han är såklart fin nu också. Just nu ser han ut som på bilden ovan, men jag kommer även att raka ner honom på benen.

Ha det bra!

Nu ryker vinterpälsen!

Ett riktigt vårtecken, nu ska all vinterpäls av! Jag är lite rädd att han kommer att se ut som ett benrangel men isåfall får jag ge honom massa godis :)

Hittade en film från när han hade kort päls:



hihi, vi får de hur det blir.. jag kommer att ta massa bilder så kika in lite senare så får ni se resultatet.

Ha det bra!

Yes!

Jag lyckades klura ut hur jag skulle fixa mina länkar. Nu är de jättefina och svarta och syns super! Så nu kan jag länka hur mycket jag vill!

Just nu håller jag på att ladda upp många filmer till youtube, så snart blir det filmvisning här.


Haha, denna skulle Pelle tycka om. Ankan kommer från (titta jag kan länka!): Häromi

Ha det bra!

Tävling!

Eahunddagis Anordnar en Tävling där man kan vinna en produkt för 200 kronor, jag valde en apportbock av trä, så nu är det bara att hålla tummarna.


Pelle mår bättre nu och han repar sig bra. Han har ätit dåligt under de senaste dagarna men vi har nu fått honom att äta genom att lägga maten i en boll där Pelle får maten genom att han puttar på den. Nu äter han jättebra!

Ha det bra!

Pelle är sjuk..

pelle är sjuk, vet inte vad  det är med honom. Han är slö och matt, och så har hans tredje ögonlock flyttat upp sig så att det ligger över ögat. Ibland är det bara lite, nästan som vanligt. Men ibland ligger det över nästan hela ögat.
Han har ingen feber eller så men jag är lite orolig. Han har inte ont, vad han visar iallafall.

Åker kanske till veterinären och då kan jag berätta mer.

Aktiveringsleksak

Nu har jag testat min egengjorda aktiveringsleksak. Pelle tyckte att det var ganska lätt, men jag tror han tyckte att det var roligt också! Tog lite bilder med, så här ser den ut:
Jag är iallafall väldigt nöjd!

Ha det bra!

..

Jag lyckades klura ut hur man fick över foton från min kamera. Så nu kan jag visa vad jag hittade i djuräffären tidigare idag. Först en spårsele, den kostade 189:-, och var väldigt fin! Den hade ringar både på ryggen och på sidorna. Så här såg den ut:

Jag hoppas att jag kommer att köpa den eller att Pelle får den i ödelsedagspresnt(han fyller ju snart år:) ) för vi skulle behöva en bra sele till viltspårkursen.
De andra sakerna är inte lika fina men jag skulle behöva en träapport nu när vi har kommit såpass långt i den träningen. kostar 80;-.Apporten ser väldigt dtor ut men SÅ stor var den inte.
Sen hittade jag också en fin klövjeväska, men den har jag inga planer på att införskaffa.


Ha det bra!

Agility!

Idag har jag, Mamma och Pelle varit på en endags-agilitykurs. Allting började med att hon som anordnade kursen ville para sin femåriga blandrastik med Pelle eftersom att Labradoodles hade blivit så populära nu, hmm?. Jag gillar blandraser, men däremot gillar jag inte blandrasaveln.

Vi var inne i en hästmanege, det var väldigt bra. Stort, inomhus och skönt underlag, lite kallt men det kändes inte när man rörde på sig. Alla hindren utom A-hindret och balansbommen och långhoppet.

 

Pelle var riktigt duktig. I början tyckte han att hindrena var lite läskiga och framörallt vippbrädan och tunneln. Då kom instruktören och skulle hjälpa oss. När hon skulle få Pelle att springa genom tunneln till mamma som var på andra sidan, Så försökte hon få ner Pelles huvud i hålet så att han skulle se mamma, vilket bara gjorde att Pelle stretade emot ännu mer. Så det gick inte så bra.

Sen kom hon på att man skulle kunna låta en annan hund springa genom först och sen låta Pelle göra det. Då gick det jättebra eftersom ingen pressade honom till något, sen när istruktören gått sprang han glatt genom tunneln flera gånger. Och sen kunde han även springa utan att mamma var i slutet, bara jag sprang bredvid. Jag är så stolt över honom, bara man låter honom göra saker i sin egen takt är han superduktig!♥

Samma sak hände med vippbrädan, när Pelle inte vågade gå över höll hon i honom trots att man såg att han inte gillade det. Den klarade han inte under kursen men i slutet klickade jag lite med honom och då sprang han glatt upp med tassarna på kontaktfältet.

Men sen när vi körde själva var det en jättebra träning, och både jag och Pelle uppskattade det mycket. Jag såg verkligen hur hans självförtroende stärktes när han klarade av tunneln. Han tyckte det var otroligt roligt och eftersom han var så taggad inför hindrerna kunde jag släppa kopplet utan att han brydde sig det minsta om de andra hundarna som var där. Hans kontakttagande med mig var fantastiskt!
Hopp!

Slalom!

Genom!

h


Efter agilityn gick vi ut på gårdsplanen tillsammans med Timmy och hans familj. Där släppte vi hundarna så att de fick röja lite. Det är verkligen kul att titta på dem, de är så glada och lekfulla. Kul för Pelle eftersom han inte har några andra, lika leksugna hundkompisar i samma storlek.

Efter en stund var båda hundarna så trötta att de knappt orkade leka med varandra och då åkte vi tillbaka. Mamma skulle köpa en sak på Rusta innan vi åkte hem och det ligger i sisjön precis bredvid Grizzly som är en djuräffär. Jag gick dit med Pelle för att köpa Bajspåsar, men man kan inte gå in i en djuraffär utan att kolla vad som finns i hela affären.

Så jag och Pelle gick runt därinne och kollade på massa fina saker, jag fastnade för två fina saker (som jag kort på med min mobil, men som jag inte kan ladda upp p.g.a. min dumma mobil.) en träapport som kostade 80:- och en superfin spårsele som kostade 180:-, Väldigt fina båda två! Kommer nog att köpa selen innan min vilstspårkurs börjar eftersom man skulle ha med sig en sele då. :)

Men det bästa var att Pelle var superduktig! Han var så trött(LYDIG?) att han bara följde med mig i kopllet, stod stilla när jag testade massa saker på honom OCH inte brydde sig ett dugg om de andra hundarna i affären. Så himla duktig, min lilla Pelle!♥


Nu har jag en väldigt trött hund. Han sover som en stock och kommer nog att göra det en bra stund till.

Detta blev ett väldigt långt inlägg, och jag är (nästan) lika trött som Pelle. Vi får se hur det blir med den träningen ikväll, vi kanske piggnar till om några timmar...

Ha det bra!

Hundböcker!

Idag var det en tråd om vilka hundböcker man hade, så jag gick och tog kort på mina för att visa. Det var ganska många...

 

Och nu ikväll hittad ejag laddaren till mammas kamera, den kan man filma med. Det är lite jobbigt att inte kunna filma med min kamera, jag måste hela tiden hålla koll på mammas eller pappas kamera, och se till att de inte blir urladdade. Så imorgon kommer jag nog att filma lite under eftermiddagen, på förmiddagen är vi på agilityträning i ett stall.

Ha det bra!

Nu ska vi ut på promenad!

Kanske tar med kameran :)


Ha det bra!


Oj :)

Pelle har bättre inkallning än vad jag trodde..
På morgonpromenaden gick vi förbi fotbollsplanen där jag kopplade loss honom så han fick springa lös. På planen satt det två tjocka kråkor, och när Pelle fick syn på dem satte han full fart mot en av dem.
Jag ropade på honom men förväntade mig ingenting, men han tvärvänder 1 meter innan kråkan och springer till mig istället. Duktiga Pelle, jag blev helt paff men han fick fram massa godisar och sen fick han springa lös igen. Sen hände samma sak någon gång till.


Nu  är jag också anmäld till GHU´s Viltspårkurs, den kommer att börja i april. DEt kommer bli spännande!

(snart kommer Pelles debut på min egengjorda aktiveringsleksak)
Ha det bra!

Nya kurser!

Nu har äntligen Göteborgs hundungdom lagt upp vårens kurser. Det fanns ett väldigt bra urval tyckte jag men jag fastnade mest för två stycken.

Tävlingslydnaden:Text från Göteborgs hundungdom
Vill du lära dig mer om tävlingslydnad? Denna kurs lägger tyngpunkt på momenten i Lydnadsklass I.

Ingående moment i Lydnadsklass I
- Platsliggande
- Tandvisning
- Linförighet
- Läggande under gång
- Inkallning
- Ställande under gång
- Apportering
- Hopp över hinder

Förkunskaper: Grundkurs eller liknande.
Pris: 500 kr
Instruktörer: Sarah Carlsson och Tina Perdell 
Dag: 10/4 (intro) samt tre helgdagar under våren
Tid: ca: 4 timmar/gång
Övrigt:


Och Viltspåret:Text från Göteborgs hundungdom 
I vår kommer vi att hålla en viltspårskurs för nybörjare. Kursen kommer att innehålla tre tillfällen. Introduktionstillfället, som gäller för alla kurser, kommer att bli det första tillfället. Därefter kommer vi träffas två gånger. Ett tillfället blir ca 1,5h med teori och introducering av klöv och andra tillfället blir en heldag ute i skogen, i Lindome, då ni kommer få lära er att lägga egna spår och sedan själva få spåra med era hundar.
 
Kursen riktar sig till dig som är över 14 år och som har en hund som tycker om att spåra. Du behöver inte ha viltspårat med din hund innan. Då du kommer att hantera blod och klöv(rådjursben) är det bra om du vet med dig att du klarar av det och inte tycker att det är obehagligt.
 
Vad behöver du till kursen?
  • Spårsele
  • Spårlina (finns ett par att låna dock inte till alla)
  • Bra skor/stövlar och oömma kläder

Denna kursen erbjuder bara fem platser därav är anmälan bindande.
 
Förkunskaper: Din hund bör tycka om att spåra 
Pris: 600 kr
Instruktörer: Emma Nicklasson
Dag: 10/4 (intro), 17/4 (klubben) samt heldag 1/5 (Lindome)
Tid: ca: 4 timmar/gång
Övrigt: Heldagen kan komma att flyttas om det regnar! Max fem deltagare med hund!


Jag tyckar att båda dess kurser verkar bra och roliga, de är också väldigt billiga så jag kommer att kunna få båda.
Jag är anmäld till Tävlingslydnaden men jag är lite osäker på om man kan gå flera kurser samtidigt, det kanske blir så att två kurser hålls vid samma tidpunkt så att man blir tvungen att välja en. Och isåfall är det onödigt att anmäla sig till två kurser. Jag har mailat GHU och frågat så jag hoppas att jag får ett snabbt svar.


På Lördag åker vi bort till Timmy och går en endagskurs i agility, det blir nog kul!

Ha det bra!

Aktiveringsleksak!

I slöjden har jag pysslat med en aktiveringsleksak åt Pelle, den är väldigt lik den från Nina ottosson. Igår blev jag klar och fick jag ta hem den, jag blev väldigt nöjd! Jag har ingen bild och jag har inte testat den än, men när jag har gjort det kommer både film och bilder att komma upp här.
 
Orginalet.

Ha det bra!

Vart tog våren vägen?

I helgen var det ju så superfint väder, nästan sommar med sol och snösmältning. Men vad hände igår då? Jo snön började vräka ner, det la sig på marken och inom bara någon timme var det minst en decimeter snö, ÖVERALLT. Precis när de thade smält bort.
Och sen smälte det lite precis lagom till kvällen då det blev minusgrader och därmed isgata. Och hela dagen har det regnat men inte har det blivit mindre snö för det. ARRGH! Jag vill ha vår nu!

Just nu så har vi inget kök, ingen spis,vi diskar i badkaret och torrvarorna förvaras just nu i min syters garderob... Vi håller nämligen på att bygga om, men snart kommer vi att ha en supersnyggt kök.

Ha det bra!


internationella kvinnodagen!

Idag är det internationella kvinnodagen. Ett ♥ till alla kvinnor jag känner!
Och så är det semmeldagen :) typiskt att Nöjds stängde precis när vi kom dit, bad mamma att köpa några påvägen hem.


Idag var jag tvungen att bli "sjuk" efter spanska-provet, innan lunch eftersom ingen kunde vara hemma med Pelle eftersom mamma var i Stockholm. Det var mysigt att gå på promenad mitt på dagen, det var soligt och mycket människor ute och gick. Sen på eftermiddagen gick jag och Pelle och hämtade Ella från fritids, vi tog en omväg hem så att Pelle skulle få en lite längre promenix. Nästan hemma träffade vi Anna som också var på väg hem, så det blev en riktig grupppromenad. Pelle uppskattade det mycket men och han blev nästan lite för uppspelt, nu sover han gott iallfall.

På söndag så ska jag och Mamma och Pelle på en agility-träning någonstans tillsammans med Timmy som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg. Jag tror att det blir kul, det är ett (gratis) träningstillfälle och jag tänkte att det kunde vara bra att se om Pelle är redo för en hel kurs eller om jag ska vänta lite till.

Ha det bra!


Balkongspanare i pudellek!

Imorse tog jag och Ella en mysig promenad med Pelle och Lunar. Jag tog Pelle och ella tog Lunar, han är en lite mer passande storlek för henne. Ellla skulle till en kompis så vi gick dit med en liten sväng förbi fotbollsplanen. Där satte jag på ett till koppel på pelles koppel så det blev jättelångt och sen fick hundarna leka runt lite på fotbollsplanen.

Det var lite krångligt att hålla koll på kopplen (Jag ville inte släppa dem eftersom jag inte vet hur Lunar är lös och för att jag är osäker på Pelles inkallning när han leker med en annan hund) så de inte skulle trassla in in sig i varandra. Men de tyckte att det var roligt! De ligger på samma leknivå och det är få hundar som gör det, så Pelle tycker att det är superkul!

Det är fortfarande vår ute.. man kan vara ute på vår balkong utan att frysa. Pelle har insett att man kan stå på balkongen och spana över hela grannskapet, att det rör sig massa små männikor under honom. han kommer nog bli en riktig ballkongspanare i vår :)

Ha det bra!


Ny tävling på G..

hunddagboken (<-- klicka till vänster <--)har en gissningslek där man ska gissa vilken av hennes hundar som först tar en boll. Man kan vinna en fin bok!

Jag, Pelle och mamma åkte till mölndal där det skkulle finnas ett nytt hundcefé. Det fanns det också men det var stängt... Vi kollade lite genom fönstren och det såg fint och mysigt ut, inte världens finaste läge med en stor led  precis utanför, men det får man väl leva med. Istället tog vi en liten promenad innan vi åkte hem igen.

Tog med kameran men eftersom vi inte gjorde något speciellt blev det inga bilder.



Imorse var det superhärligt väder så jag och Pelle tog en härlig långpromenad runt Röda sten, drygt en och en halv timme var vi nog ute. Det kändes att våren var på väg när solen sken och VÄRMDE, snön smälte och var nästan borta, några människor hade bara shorts på sig och jag tog faktiskt av mig mina vantar!
Ha det bra!


Inte bloggat på jättelänge...

Vad heter din hund?
Pompano Texas Roadrunner, Pelle

Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på?
Pompano Texas Roadrunner kommer från uppfödaren. Pelle valde Mormor åt oss efter att vi inte kunde bestämma oss för ett bra namn. Vi ville inte ha ett vanligt namn så vi tänkte på namn som Texas, Lipton och Nelson, men vi kunde inte bestämma oss så mormor valde åt oss. I slutändan blev det ett väldigt vanligt namn ändå, men jag tycker det passar honom bra!

När är din hund född?
10 april 2010

Vilken ras är den och vilken färg har den?

Storpudel, Han är lite svart-grå-silverfärgad nu men han kommer att bli helt silverfärgad (som han är på nosen). De silvriga föds svarta och blir sen mer och mer silverfärgade.

Vad väger din hund?
Senast jag vägde hos veterinären vägde han 21 kilo. Lite mer nu kanske.

Vart köpte du hunden och vad kostade den?
Vi Köpte honom från Pompano kennel i Kristiansstad, Han kostade 12 000 kronor.

Varför valde du just den rasen?
Vi Ville ha en ganska stor hund som klarade av att slappa på soffan och inte göra någonting i några dagar, men som också tycker om att träna och följa med på långa promenader och utflykter. Sen upptäcktes det att min syster var överkänslig mot hundar och då passade ju valet av Storpudel ännu bättre eftersom de inte fller någonting. (Hon känner inte av Pelle idag.)

Har du deltagit i några tävlingar med hunden?
Nej, men nu satsar jag på lydnadsstart i ettan. Snart, vi är inte så snabbtränade... Vi kommer att klara det!

Är hunden rädd för något?
Han är inte rädd men han gillar inte att åka spårvagn eller bil. 

Vill du ha fler hundar av samma ras?
Nej, ja, kanske...Jag vet inte, de är väldigt flamsiga och det kan vara väldigt jobbigt ibland. Men det är också väldigt härligt , de är så himla spralliga och glada så man kan inte låta bli att le..

Kan hunden några konster och lydnad?
Jadå! Vi tränar just nu på apporten, Fot kan han, sitt, ligg, stanna såklart. Han kan också backa, tända lampan, sitta fint, lägga sig i korgen, vinka och snurra (är dålig på att fullfölja triks så allt detta kan han lite halvbra bara.)

Jag utmanar följande:
Alla som Vill, men det skulle vara kul om ni kunde lämna en kommentar så jag kan kolla tillbaka :)



Ha det bra!


RSS 2.0