Julgranspynt!

haha, kanske lite sent men iallafall. Igår tog jag masssa kort på våra julgranskulor. Här kommer några.



SLUT!! jag blev faktiskt riktigt nöjd med vissa av bilderna!

Ha det bra!

Nya saker!!!

Igår åkte vi till NetonNet där jag köpte mitt nya zoom-objektiv. (70-300)Det verker väldigt bra och jag får testa den på riktigt på MyDog nästa vecka. En sak som jag inet hade tänkt på var att jag inte kan ta bilder näa med det objektivet, så jag får ha med mig båda objektiven och byta.



Jag fick också två paket från Posten. Den ena innehöll Apportbocken och det andra boken. Apportbocken var mycket mindre än vad jag hade trott men som tur var passade den ändå Pelle. Vi har börjat träna lite med den och han börjar fatta poängen nu.



Haha boken var otroligt tjock! Men den verkar verkligen superbra! Får passa på att läsa mycket nu när det är lov :)





Sen för några dagar sen var jag och Anna in till stan för att köpa upp våra juklappspengar på mellandagsrean. Köpte MASSA saker men jag har bara hunnit ta kort på några, men tröjan är faktiskt väldigt fin!


Ha det bra!

aarghhh!

Nu har Canis tydligen bestämt sig för att man måste beställa för över 200 kronor för att få köpa något. Jag hade sett ut ett jättefint koppel som jag bara skulle behövt betala 40 spenn för. DUMMA CANIS!
Det röda ville jag ha men tydligen blev det ingenting av det :o


Men iallafall, en av mina julklappar var att jag fick en valfri hundkurs. Vet inte om jag ska hå kursen på hundskolan eller hos hundens hus. hmmm, Och sen måste jag ju bestämma vilken kurs jag vill gå. Här kommer några som jag tycker verkar intressanta.

1. Viltspår (Den här kursen finns på båda kursställena men nackdwelen med dem är att kursen bara sträcker sig över en helg, jag vill helst gå en kurs som sträcker sig över en längre tid. )

2. Agility (Denna finns också hos båda. Jag tycker att agility verkar roligt men frågan är om Pelle är för ung.)

3. Rallylydnad (Såg inte den kursen förräns idag, den finns bara på hundens hus. Kanske skulle vara kul. Som en blandning mellan lydnad och agility tror jag.)

4. Sexkanten (såg att den fans nu också. Bara på hundens hus, det är lite blandade övningar. Mest agility, rallylydnad, klicker, cirkuskonster och nyttoövningar. Kan ju vara kul om man inte riktigt vet vad man gillar)

5. Sen fanns det också en kurs som hette från stress till fokus. (från hundens hus hemsida: Tappar du och din hund samarbetet när det kommer besökare hem, nya miljöer i vardagen eller i träning?
Då är detta kursen för er, vi arbetar med praktiska övningar och teori för ett bättre fokus!

Den kanske skulle passa Pelle men jag tycker den verkar lite tråkig :))

Får tänka lite mer på det här innan jag bestämmer mig, en stor fördel med hundskolan är att det ligger mycket närmare och att det är trevligare instruktörer.

Ha det bra!

wihoo!

Jag har tydligen vart så mycket på canis att jag har kommit upp på nästa nivå också! Så nu har jag 50 kronor till att spendera där. Hmm, undrar vad jag ska köpa? Godis?leksaker? något annat? jag få tänka på det ett tag, återkommer sen med vad det blev.

Jag och Pelle var ute i en och en halv timma på förmiddagen. Vi träffade en fin airdale som Pelle fick leka massor med. Vi har träffats innan och visste att hundarna gillar varandra. Vi gick runt slingan och hundarna fick springa lösa på långa sträckor. Det var jätteroligt, Pelle tycker ju verkligen om att leka med andra hundar.

Nämen Pelle, :o


Ha det bra!

Apportbock

Surfade runt lite på canis och upptäckte att jag ändå hade fått en bonuscheck på 50 kronor :) bara att de inte hade meddelat det till mig. Så jag kolalde runt lite och eftersom de fortfarande har fri frakt så var det mycket som var ganska billigt. Till slut bestämde jag mig iallafall för en apportbock. jag betalade 6 kronor för den. Väldigt värt ju!





Jag köpte den mellersta storleken. Jag hoppas att den passar Pelle och inte är för liten bara. Fast även om den är det, är det ju bara 6 kronor så det gör det ju inte så mycket. Det ska iallafall bli kul att få massa paket hemskickade snart.

Ha det bra!

Hej!

Nu när Pelle är frisk kan vi börja träna igen. Vi har övat på att han ska sätta sig i utgångsställning och det har gått bra, Jag började med att stå nära en vägg så att han inte kunde vrida sig när han satte sig och nu sätter han sig själv, han är så duktig! Jag filmade lite också så här kommer det:



I slutet av filmen tröttnar han lite och börjar leka med grisen istället (längre ner), men annars tycker jag han var duktig!

Pelle fick massa julklappar och bland dem en rosa gris som grymtar(ibland är det bra att ha med Pappa i djuraffären, han kunde inte låta bli att köpa den. haha.) Pelle har tyckt att den var lite läskig men sen mitt i träningspasset bestäme han sig för att grisen var jätterolig! Här kommer en film:








Ha det bra!

annandag jul!

Hej idag är det annandag jul och jag vaknade inte förräns en timme sen ungefär haha. Vi hade en trevlig dag med julfirande, god mat och mänga fina presenter! Det gick jättebra mellan Pelle och Tuff, men Tuff tyckte att Pelle var barnslig och Pelle ville bara leka hela tiden.

(bild på Tuff från förra sommaren)


Jag fick några strumpor och pengar och presentkort värda 800 kronor.

Jag har beställt en bok från canis. Lydnadsträning i teori och praktik heter den. Den ska vara jättebra när man håller på med tävlingslydnad. Egentligen kostar den 500 kronor men de har fri frakt resten av december och just igår hade de 40% rabatt på just den boken :D  jag behövde alltså bara betala 300 kronor. Jag håller ju inte på så mycket med tävlingslydnad just nu och det är dels för att jag satsar på att få Pelle att uppföra sig i kopplet men också för att jag inte riktigt vet hur jag ska göra. När jag skulle börja med det hade jag nog ändå köpt boken så nu sparade jag 260 kronor!

Jag har kommit över 1000 poäng på canis också så de skickade hem en klicker till mig, den är superbra! Röd och fin och med ett väldigt bra klick. superdålig bild jag vet men ändå :)



Ha det bra!


Ett år sedan

För ett år sedan fick jag reda på att vi skulleköpa en hund! Vi satt i bilen när mamma började prata om vilka hundraser som inte skulle passa oss, först fattade jag ingenting men sen sa hon att vi skulle köpa en hund till sommaren.

Det tog en bra stund för mig att förstå men sen satte jag mig vid datorn och skrev ut skk´s lista på hundraser, sen satte vi igånng med att stryka. Storpudeln var rasen som fanns med på listan längst <3

Detta året har verkligen gått jättefort!


Nu ska jag gå upp ur sängen och gå och äta frukost. Sen går vi till pappa och förbreder nästa julfirande. hela pappas släkt kommer och det kommer bli god mat, lång julklappsuydelning och två hundar. Pelle och Tuff som är min kusins hund. De träffades i sommras och då gick det jättebra!

Ha det bra!

Julafton

Nu är julafton slut. Men det har varit en underbar kväll! God mat, trevliga människor, fina presenter och snälla hundar!

Jag berättar imorgon vad jag fick för fina presenter och lägger upp några bilder också. Här kommer en bild på mormor och morfars hund tippo framför granen.


God Jul!

Dan före dopparedagen...

...och Pelle är frisk!
Väldigt nära iallfall :)  Han är pigg och busig, och väldigt hungrig. Han fick 1 dl torrfoder och det åt han upp VÄLDIGT snabbt. Vi har börjat lite föriktigt med promenaderna igen och oj vad han drar. Får ta med klicern och korv ut någon dag.
Nu när han äter bra igen kan vi snart böja träna lite igen. ska nog börja med stå tror jag. Det är ju ett gnska nyttig moment att kunna.
Har inga bilder nu för jag är inne på mammas dator och det finns inga bilder på den. Men imorgon är det julafton och då kommer jag ta massor av bilder.
Imorgon kommer Mormor och morfar och kanske Tippo, pelle smittar kanske fortfarande(6-9 dagar efter sjukdomen)  och så kommer pappa också! Inte så mycket folk men väldigt mysiga!
Ha det bra!

Pelle

Pelle börjar bli bättre nu :)  Han har inte kräkts på hela dagen eller natten och han har självmant ätit och druckit.
Han hade lite diare förut men han verkar inte lida av det. Han är piggare och busar som vanligt med oss.

Farmor kom idag också, och vi skulle åka in till Liseberg. Men jag stannade hemma med PElle eftersom han precis hade fått diaren då. Vi hade det mysigt ändå. Pelle blir väldigt stissig när det kommer nya personer till oss och likadant med farmor. DEt är ju inte så bra, vi får öva på att bli lugnare.

Nu måste jag gå och lägga mig. Imorgon måste vi fixa massa saker, städa, laga mat m.m

Ha det bra!

Hajj!

Nu blev jag så inspirerad av mitt förra inlägg så jag var tvungen att gå in på youtube och kolla på några klipp.

Det första jag vill lära oss är apport, men eftersom det är ett så stort moment så vill jag vara bra förbredd innan jag börjar med Pelle. Så att jag vet hur man lär in hela momentet så att det inte blir så att träningen tar stopp någonstans i mitten för att JAG inte vet hur man skall fortsätta. Jag får kolla på många filmer och läsa många artiklar om apporten, och så måste vi ju ha en apportbock också :P Hittade en bra film här:





Ha det bra!

Hemmadag!

Åkte inte till mormor och morfar idag för att baka. Pelle mådde inte så bra, och det kändes inte rätt att lämna honom då. Så jag och Pelle hade en mysig hemmadag istället.
På morgonen gick jag och Ella och Anna och köpte en fin julgran. Och sen åkte dem för att baka. 

Pelle har ätit lite ris och jag har gett honom vatten regelbundet idag. Han kräktes två gånger under natten och en gång under dagen. Han är fortfaradne slö men jag tror han är på bättringsvägen. :)

Det är så tråkigt att inte kunna träna med honom. Nu när jag har så mycket tid hade det varit perfekt att öva in lite nya saker. Jag får titta och läsa lite på internet och få mer inspirastion på vad jag ska hitta på sen när han är frisk igen :)

Ha det bra!

Pudelnytt!

Nu har det senaste numret av pudelnytt kommit! Wihoo! Får se till att gå och lägga mig snart så jag hinner läsa något innan jag somnar.



Pelle mår okej tror jag, han har varit väldigt hängig under dagen och kräkt ytterligare några gånger. Men jag gav honom några matskedar vatten så att han inte skall torka ut och det har inte kommit upp igen. han har inte ätit på hela dagen och imorgon ska jag börja ge honom lite kokat ris om han verkar må bättre. Det är bra för magen.

Planen var att vi skulle till mormor och morfar imorgon och baka, och då ta med Pelle så att hundarna skulle få träffas lite. Men jag läste att vinterkräksjuka hos hundar är lika smittsamt som hos människor. Det smittas i 6-9 dagar efter sjukdomen, men det förs inte över tilll människor. Skönt med tanke på hur många pussar jag har fått nu när han har varit extra kelen.

HA det bra!

Jag är med i en tävling!

Halloj, jag är med i en utlottning av en kong-frisbee. Gå in här:

http://tassintryck.blogspot.com/2010/11/snart-ar-det-1-ars-jubileum-pa-bloggen.html

*håller tummarna*

Ha det bra!

Stackars Pelle!

Stackars Pelle mår inte bra. Han är otroligt slö och han kräks så fort han får i sig något i magen. Kanske ska åka in till vetten ändå.
Vi gick hit vid två och sen dess har han legat i soffan hela tiden förutom när vi var ute en stund. Hoppas verkligen att han piggnar till, det är inte roligt att vara sjuk på jul.


Pelle är sjuk

Pelle är sjuk :(

Han har fått vinterkräksjunkan. Han kräktes flera gånger inatt och även några gånger nu imorse. Han hulkarr mycket som om han inte får fram något men egentligen är det bara vatten

Jag frågade på vovve.net och några snälla människor hjälpte mig. Pelle ska inte äta någonting färänns han har slutat och mår bra igen, jag ska ge honom lite vatten då och då men inte för mycket för då kan det komma upp igen. Han ska också ta det hyfsat lugnt så jag vet inte hur det blir med träningen.

Hoppas han kryar på sig snart.

Hej!

Idag har vi städat i 7 timmar i sträck, från 11 till 18. Inte så himla kul men det blev ju fint efteråt. Sen hsr vi bakat knäck och kola. Det blev jättegott. Vi hann också med att klä vår julgran, den är så himla stor men otroligt fin!


Eftersom vi har gjort så mycket idag så har det inte blivit så mycket Pelle-tid, men imorgon ska vi bara vara hemma och slappa så då blir detr nog en del träning. Haha. Pelle tyckte det var väldigt skumt när vi plockade in ett stort träd i vardagsrummet, och sen började hänga saker i den också, haha men han vänjer sig nog.

Ha det bra!

Fiilm!!!

Kolla vilken fin film jag hittade! Vilka fina och duktiga hundar!


Ha det bra!

Min önskelista!

hmm, jag vet att jag precis bestämde att den här bloggen skulle vara lite mer hundig men min önskelista bestär till stor del av hundsaker så jag lägger upp den här ändå!

  1. Pengar eller presentkort på H&M, GinaTricot och BikBok. (Jag och Anna brukar gå ut och shoppa alla mina kläder efter jul och min födelsedag eftersom jag annars tycker det är så tråkigt att handla kläder)
  2. Zoom-objektiv till min kamera.(skulle behöva det eftersom jag har det objektivet som kom med och med det kan man nästan inte zomma något alls. Och så behövs det ju på MyDog också:))
  3. Heldag på MyDog med mamma och själv (helst alla 4 dagar)
  4. Hundboken 2011 (en väldigt bra kalender, jag har använt hundboken 2010 detta året.)
  5. Bok från canis, släpp kontrollen lös. (verkar vara en bra bok som skulle kunna passa oss)
  6. Kurs/er på hundskolan(så vi har något att göra i vår)

Det var den! Ha det bra!

Hej!

Hej!
Jag har tänkt på att jag inte skriver så mycket om Pelle och Pelleträning i bloggen, som jag hade tänkt från början. Jag kommer försöka skriva lite mer om Pelle och lite mindre om tråkiga saker som skla, läxor m.m. Antagligen kommer jag inte kunna uppdatera lika ofta men det blir förhoppningsvis roligare att läsa.

Idag gick jag upp vid nio och gick ut med Pelle. Jag kör nu med klicker och korvpåse (och kalla händer) och det funkar jättebra! Promenaderna går finfint.

Jag har också hittat Pappas kamera, den kan filma så jag har spelat in några klipp när jag och Pelle har tränat. Jag harockså laddat upp dem på facebook så att jag kan visa dem här.
Här kommer ett klipp som jag spelade in igår när vi tränar på fot.



Pelle är väldigt duktig och han har en bra position bedvid mig. Det jag klurar på är hur jag ska få honom att sätta sig bredvid mig, i utgångsposition. När jag säger sitt sätter han ju sig men han vrider sig massa och får helt fel position. Hmm.

Här är en till film där vi övar på cross, då ska han ligga ner och ha ena tassen över den andra. vi började med detta i förrgår så han har lärt sig väldigt snabbt! (och ignorera det dammiga golvet!)



Ha det bra!

God Jul!


Hej!

Hej, jag har inte bloggat på ett tag för jag har inte orkat. Men nu är det lov och jag har all tid i världen (typ :O) så nu blir det nog lite mer av både bloggande och hundträning.

Jag har bakat hundgodis till Pelle nu och det blev riktigt bra faktiskt, och Pelle tycker också om det. Här är receptet och en bild!

Julgodis:
6,5 dl vetemjöl
1 dl rågsikt el. kornmjöl
1 ägg
2 msk solrosolja
1 litet äpple el. 1 dl lingon/ sylt
1 tsk kanel
Ca. 2 dl vatten
Blanda allt utom äpple och vatten.
Riv i äpplet + vattnet i blandningen till konsistens så att du kan göra rullar. Dela degen i 6 bitar och gör längder. Skåra rullarna åt båda hållen.
Grädda längst ner i ugnen i 1 tim. 150* - 160*
Dela alla bitarna och låt stå kvar i ugnen över natten utan värme.

Nu är alla skolsaker inlämnade och skolan är slut. skönt! Under lovet ska jag bara ta det lugnt och njuta av att inte ha något att göra. Pelle kommer såklart att få extra uppmärksamhet också!

 

Ha det bra!

 


Sovmorgon!

Hej idag har vi sovmorgon till nio. Jag skall gå ut med Pelle nu men jag laddar upp bilderna på Pelles täcke som jag har sytt i slöjden.




Ha det bra!

Halloj!!

Idag har jag haft matte, gympa, spanska och no. På NOn diskuterade vi om våra energikällor i små grupper, en person för varje källa per grupp. Det var väldsigt roligt och intressant! Hemma fixade jag en julklapp(hemlig) och sen gick jag ut på en långpromenad med Pelle istället för att gå och kolla på Annas pjäs. Promenaden var mysig men Pelle har börjat dra lite i kopplet.

Jag får träna på det tillsammans med klickern och utan västen. Men det är ju så himla kallt utan vantar och det är svårt att ha på sig vantar när man ska klicka och hålla på med korv m.m. Jag får ta träningen på kortpromenaderna istället.

Hittade ett litet roligt klipp på youtube, nåt att lära Pelle kanske. Har tänkt att lära honom ett trix till jul som vi kan visa upp. Just nu står det mellan cross(Videon) och sitt fint.

http://www.youtube.com/user/kikopup#p/u/3/aLqmmn7iBVo




Ha det bra!

Hejj!

Hej, jag kunde inte blogga igår för vår uppkoppling försvann. Men vi var iallafall på HDK´s julmarknad och röhskas resturan där vi åt Lunchbuffé. Vi köpte också en fin klänning till Ella som hon ska ha på julafton.

Idag hade vi pyssel fram till lunch, vi skrev dikter, målade stjärnor och limmade i tidningar. Typ. Sen hade vi gympa och engelska(pyssel såklart). Vi fick reda på vad vi fick för betyg på NOn, jag fick MVG, wohooo! Jag hade verkligen inte väntat  mig det, men det är ju superkul!

Anna var sjuk idag så Pelle har haft sällskap hela dagen. Snart kommer Pappa och hämtar oss och våra grejer. Idag borde jag plugga So och kanske läsa igenom NOn igen eftersom vi ska ha genomgång imorgon.


Ha det bra!



HEJ!

Hej! nu har jag varit ute på en skön promenad med Pelle. Vi träffade många hundar, en superfin shetland sheepdog, en rädd cavalier och en gammal shipperke. Och en ganmal hundälskande gubbe. Pelle fick hälsa på alla, det blev an bra socialträning för honom.

Nu har vi precis ätit en god tredje advents frukost, gröt, vörtbröd och julost. väldigt mysigt. Vi öppnade också vår kalender, vi fick en varsin film och ett besök på HDK och en julfika på stan. Vi ska därför snart åka in till avenyn. VI ska äta brända mandlar, kolla på NKs julskyltning och kanske handla något annat roligt.



Ha det bra!


Hallo!

Idag har varit en händelserik dag. Jag gick upp klockan halv 11 och efter frukosten badade jag Pelle. Pelle tycker inte om att bada men han protesterar inte heller så det går jättebra att badda honom. Efter badet blir han helt galet glad och springer runt i huset som världens lycklligaste och spralligaste hund. Det är ganska praktiskt för han självtorkar då så man behöver inte ta en massa tid på att torka honom. Det ser himla kul ut också!

Efter badet hade jag tänkt gå ner och börja trimma honom men då skulle vi åka ut till backaplan och lämna Ella på ett kalas på Lek och buslandet. Pelle fick stanna hemma.  När vi hade lämnat Ella var vi på Backaplan och handlade ända till vi skulle hämta henne igen. Först var vi på coop forum och köpte massa mat, sen gick vi till en liten djuraffär som fanns där men den var inte så bra, liten och omysig. Vi gick till HM en stund också men jag köpte ingenting där. När va var klara på HM hade vi mycket tid kvar så då åkte vi till en annan djuraffär, Arken  zoo. Affären var väldigt bra, de hade ett väldigt stort sortiment speciellt på hundsaker. Och affären var stor och rymlig. De hade också den maten vi ville ha, ANF performance och det är inte många affärer som har det. Hem fick vi med oss maten, 4 färska märgben, 3 tuggpinnar och bajspåsar. Det var ett roligt besök fast jag hade gärna velat stanna lite till.


Väl hemma igen gick jag och Pelle in till badrummet för att jag skulle trimma honom. Egentligen ska vi vara i källaren men det var så kallt och mörkt så då fick vi vara i badrummet istället. Jag trimmade ju bara hans ansikte, tassarna, svansen och lite magen med det korta skäret. Men det tog ändå sin tid, Av någon anledning gillar han inte när man trimmar hans framtassar så det gick väldigt långsamt.

Pelle blev iallafall väldigt fin och när vi var klara tog vi fram te och glass och tittade på filmen monty python och meningen med livet, den var väl bra, hmm. (typ, inte) haha nej men den var väldigt konstig.

Nu tänkte jag skriva lite på mitt SO arbete, det ska vara inne på fredag men det är ju bra att börja i tid.








ha det bra!

Hej!!

Idag har jag inget plugg så jag behöver inte skriva npgot jättekort, allting är inlämnat och klart (förutom SOn till nästa fredag).
Idag hade vi sovmorgon till 10,20 men jag  gick ändå upp vid 7 för att bli klar med NOn, slutresultatet blev snyggt och jag är nöjd, jag gjorde så gott jag kunde.

Först hade vi SO, vi fick reda på våra betyg. jag fick MVG i svenska, jag är förvånad för jag trodde inte att det var ett av mina starka ämnen, men min lärare tyckte att jag hade utvecklats mycket och förtjänade ett MVG, mitt första! I SOn fick jag VG, men han lovade nästan att jag skulle få MVG till våren. Jag behövde bara ett MVG till och det var han säker på att jag skulle få, jättekul!

sen hade vi engelska, musik och bild. jag blev klar med mitt självporträtt i bilden och jag tror den blev hyfsta bra.

När jag kom hem gick jag ut med Pelle, klickern och korvpåsen till berget. där var vi i 45 minuter, jag tcker att Pelle har blivit mycket bättre. Han blir fortfarande jobbig ibland men innan skulle man inte ens kunna vara ute när han var lös och utan täcke på sig utan att han blev jobbig.

Sen åt vi en god middag, vi klädde upp oss och sen åkte vi till Operan. -Vi såg på musikalen Sunset Boulevard, vi satt på andra parkett. Det var väldigt roligt, man såg allting från ett annat perspektiv och man kunde sitta och kolla ner i publiken också. Musikalen var jättebra! I böjan var den lite svår att förstå men när man fatatde vem som var vem var det en spännande historia.



Imorgon är det lördag och det är inplanerat. Kanske ska vi slappa hemma och då kommer ajg att bada och trimma Pelle antagligen hela dagen eller så åker vi in till stan, julhandlar lite, kollar på julpyntet och miljötränar Pelle. Vi får se hur det blir.



Ha det bra! och God natt!

Tjaaa!

Skola idag, gick jättesent men komändå inte försent :). no, so, so och gympa på schemat idag, helt okey dag. på Son läste jag upp mitt kåseri, egentligen hade jag tänkt be tomas att läsa men sen eftersom det är en del av svenskadelen att prata, så gjorde jag det ändå. Jag är stolt över mig själv. På väg hem träffade jag Karin vid spårvagnshållpaltsen men hon skulle gå hem så jag följde henne.

Sen när jag kom hem gick jag och pelle ut på berget och gick omkring lite. Pelle var lös hela tiden och det gick jättebra, några gånger blev han lite jobbig men då hade jag klickernm och korvpåsen redo. Det var verkligen mycket snö på Berget, snön nnådde ända upp till Pelles mage och på vcissa ställen ännu högre. Och när man gick sjönk man nästan alltid ner i något hål. Men både jag och Pelle tyckte att det var roligt ändå. Vi var ute i en trekvart och sen snubblade jag i snön så mina händer frös ihäl typ. Innan vi gick in fick Pelle leta efter min mössa (som jag hade "tappat") två gånger. Sen gick vi in till den väntande duschen.

NU MÄSTE JAG SKRIVA!!! det ska vara klart imorgon och jag har ingen koll på vad jag gar gjort, men vi har iallafall sovmorgon till 10:20 imorgon så jag hinner nog jobba lite imorgon bitti också!




min favoritsnöbild på Pelle.
Ha det bra!

Godnatt!

Hej nu ska jag gå och lägga mig! hann skriva ganska mycket ändå, men det är verkligen inte klart!




stora fina Pelle!
Ha det bra och godnatt!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

Det snöar väldigt mycket ute just nu.

Jag har varit ute med Pelle, han fick springa omkring lite lös och då blev han sådär jobbig igen. Jag kom på att jag hade klickern och godis i fickan och blev väldigt glad! vi tränade lite och han blev mycket bättre. roligt!

Sen när jag kom hem lagade jag makaroner och köttbullar till mig och Ella, Mamma och Anna är på IKEA. Det blev väldigt gott.

Jag var också med i en tävling hos Posh dogs, man skulle gilla deras facebookprofil ochs sen skicka in de bästa bilderna till dem. Håller tummarna för att jag vinner, priserna var prresentkort hos dem på olika stora summor.

Nu, åter till skrivandet.




Ha det bra!

Hej!

idag har jag haft spanska prov, jag tror det gick ganska bra, de svåra sakerna var hörövningarna. Vi fick också tillbaka matteproven, jag fick 36,5 poäng av 40. MVG var 37. inte kul. vi hade slöjd också, eftersom jag är klar med pelles täcke skrev jag en fin utvärdering, jag ska ta ett kort på Pelle och täcket och lägga upp det här nån gång.

Efter skolan hämtade jag Ella och sen gick vi upp hit. Nu måste jag verkligen skriva på min NO uppgift för den ska vara klar på fredag och jag ligger inte bra till!


Ha det bra!

depp

allt mitt arbete har försvunnit! nä inte riktigt men allt jag skrev på No lektionen idag har försvunnit. åhh, VARFÖR!?  jag orkar inte skriva allt igen blää. Och så har jag superjobbig huvudvärk, så fort jag rör mig gör det jätteont! usch usch usch!!




Ha det bra

Heej!

Idag hade jag och Julia våran gympalektion. Det gick jättebra och jag tyckte att det var väldigt roligt också! Vi fick VG+ i betyg, planeringen var ett solklart MVG men eftersom vi inte visade hur man gjorde slagen med boll och över nät (vi visade ju med racket)kunde vi inte få de på leldarskapet, lite surt. Men nu är det iallafall skönt att ha det gjort.

Både igår och i morse hade jag jätteont i huvudet och mådde illa, men jag var tvungen att gå till skolan p.g.a. vår lektion. men efter gympan mådda jag bra igen fast nu på väg hem började jag må dåligt igen, jobbigt.

När jag kom hem klippte jag en av Pelles tassar så att han inte ska få så mycket snöklumpar i dem. Jag smörjde också på lite tasssalva.

Nu måste jag verkligen plugga! Har spanska prov imorgon och jag har inte ens börjat öva, men det är bara ett litet prov. Några glosor (25 typ), ackusativ och dativ objekt och en hörförståelse.

Pelle på språng...


                           



Ha det bra!

Heej!

Hejj!
Nu får det bli ett snabbt inlägg..måste plugga...
hade matteprov idag, var ganska svårt men jag tror det gick hyfsat bra ändå.
Efter skolan gick jag hem till Julia och vi planerade inför morgondagens gympalektion. tror det blir jättebra!
Sen skjutsade Pappa hem mig till mamma och sen gick jag ut med Pelle i 40 minuter, en bra promenad!
Sen öppnade jag ochy mimna systrar adventskalendern. jag fick massa tior och några strumpor.
Några bilder på en snöig Pelle:


Ha det bra!

Heej!

Hej!
Idag har det snöat hela dagen och det snöar fortfarande. Det är ungefär noll grader ute, så man kan vara utomhus utan att frysa ihjäl. Jag och Pelle gick upp klockan 8,30. Vi tänkte gå en lång och skön promenad men eftersom det bara är noll grader utomhus (kram-snö) och dessutom massa snö, så fastnade det massa snö i Pelles tassar. Så det blev en lite kortare men ändå mysig och skön promenad. Pelle var ändå superlycklig för han älskar snön, att få springa runt i snön och busa är bland det roligaste som finns! Här kommer en bild på Pelles tassar, såhär såg de ut fast värre, jag har plockat bort lite av snön här.
När vi kom hem från promenaden lekte vi lite i trädgården men han var så irriterad av snöklumparna så vi guick in ganska snabbt. Det var väldigt svårt att få bort klumparna så jag satte Pelle i duschen och smälte boret dem istället.
Sen när vi skulle äta 2:a adventsfrukost skulle vi äta årets första risgrynsgröt. Men såklart hade vi ingen kanel, så jag och Anna och Pelle tog en promenad till affären. Eftersom det var så fint i snön följde kameran med både nu och i morse. Det blev en massa fina bilder som med all säkerhet kommer att komma upp i bloggen.
Och för en stund sen gick jag ut och skottade. När jag var klar hämtade Pelle och vi testade att dra tefatet. Vi gjorde ett ganska kort pass men jag tror att det kommer att bli bra. Nu ska jag plugga.
Ha det bra!

Hej!

Nu är vi hemma från Djordje. Det var massa folk och vi åt supergod mat. Väldigt trevligt alltså!
Nu ska jag gå ut med Pelle på en kvällspromenad och sen ska jag sova. tänkte gå upp tidigt imorgon också om jag orkar, annars blir det väl ganska mycket plugg också. Jag ska se om jag hittar nån tid med Julia.


En fin hund från Malaga!

Ha det bra!

Heej!

Idag har det varit en riktig aktiv dag! Det började med att jag gick upp halv åtta (!!!) Jag och Pelle var ute och gick i 40n minuter, sen avslutade vi med lek och bus i trädgården. totatl var vi  ute i 70 minuter. Supermysigt!

Sen kom mamma och hämtade noss och vi körde till Robert och Linda. Pelle földe med. Vi hde det jättetrevligt och vi bakade lussebullar, pepparkakor, mandelmassabollar och havrekakor. Pelle fick vara i hallen, det gick bra, ibörjan var han lite orolig eftersom det var ett nytt ställe och massa folk men han vande sig snart.

När vi skulle åka hem sa pappa att ghan var borta ända till fyra och då åkte vi hem till mamma en stund och myste.
När klockan vasr fyra gick jag och Pelle tillbaka och innan gick vi in lekte vi en stund i snön, Pelle älskar snö.
Hann också klickerträna lite fot också, Pelle är så duktig!

Jag har kommit på en sak. Vi har en trädgård med en högre "platå" och den höjden askulle man lätt kunna inhägna så att det blir som ett rasthägn. Vi är nästan aldrig där uppe och det är ju bara bra om vi kan göra nt bra av det. Lekstugan kanske vi ska göra om till hundhus. Ja det blir roligt! Nu ska vi bara leta reda på något bra staket.

Nu ska vi snart gå till Djorde och fira hans 45 årsdag, det blir säkert mysigt.



Ha det bra!

God natt!

Var ute med Pelle i 40 minuter förut, en riktig mysig promenad i kylan :D Har nu kollat på idol, hejar inte på någon direkt, har inte varit så insatt. Men nu tänkte jag gå och lägga mig så att jag är glad och pigg imorgon. Då ska vi ju åka till Linda och Robert och baka lussebullar(igen :)) Tydligen skulle Pelle följa med, vi får se hur det går, han är ju inte världens lugnnaste hund direkt :o



Ha det bra! och God natt!


Picknik på spårvagnen

Heej! Idag har varit en väldigt skön dag. Jag började klockan 8,10 med hemkunskap, vi bakade Lussebullar. Det blev jättegott, jag som inte ens brukar gilla de lussebullar.
Sen hade vi Svenska/SO och engelska, jag blev klar med engelskan och lämnade in den, skönt!
Lunch och sen Musik och bild. Vi sjöng massa mysiga jullåtarr på musiken och bilden gick ganska bra den med :)

När vi hade slutat  hängde vi kvar i skolan en stund men sen gick jag och Livia till hemköp. Jag skulle köpa lite gott till kvällen eftersom pappa skulle på fest och vi är hemma. Jag köpte 7up och chips, sen köpte vi också marabou vintervit och Mentos.

Sen tog vi spårvagnen, men ingen av oss ville ut i kylan så vi satt kvar i vagnen tills vi hade ätit upp chokladen och mentosen. När vi hade ätit upp åkte vi hem igen. Supermysigt!

Har varit hemma ett tag nu. Jag klippte också Pelles klor, får öva lite mer på det för han tyckte det var lite jobbigt. Efter kloklippningen fick han ett stort ben att gnaga på. Ella är hos Elvira så jag och Anna är hemma själva. Jag ska snart laga korv stroganoff.




Ha det bra!


Hej!

Nu har jag och Peelle varit ute länge i snön, först tog vi en liten sväng till ängen där han fick springa löst. Eftersom den ligger alldeles bredvid den stora vägen är den ganska bra upplyst, jättepraktiskt! Han sprang omkring som en liten galning och hade jätteroligt, så kul att se!Sen kopplade jag honom och vi gick den vanliga vägen tillbaka till huset.

När vi kom till huset kopplade jag loss honom och han började fara runt igen, han sprang runt,runt i snön och det syntes verkligen att han hade jätteroligt! Vi lekte lite med fotboillen också, men den var lite för stor för att han skulle kunna bita i den.

Han hade på sig sin reflexväst hela tiden men han var ändå jätteduktig! Några gånger sprang han mot min hand och gruffade lite, men bara lite och då kopplade jag honom en stund så han skulle lugna sig och sen fick han leka igen.
Det var jätteroligt vatt se honom så glad, det här kommer vi defenetivt göra om flera gånger!

Jag har ju också tänkt börja dra lite med Pelle. Eftersom han fortfarande är så ung som han är kan han ju inte dra så tunga lass och dra längre sträckor. Därför hade jag tänkt att vi skulle kunna börja med att han skulle få dra tomma pulkar, en liten sträcka bara. Jag har tänkt använda spårselen som vi har och koppla fast pulkan i den. När jag var ute hittade jag en fin, liten pulka bakom boden. Den blir nog bra att börja meed tror jag. Hoppas bara att han gillar det :)

Jag måste ta med kameran ut någon dag för det är så himla vackert ute. Jag tycker också att det känns som om jag inte har några roliga bilder på denna datorn längre. men ni får ändå en bild.


(wihoo! jag hittade en ny mapp med massa roliga bilder!)






Djursjukhuset

Halloj!
Idag har varit en väldigt händelserrik dag. Det började med att jag försov mig en trekvart, och att jag var tvungen att duscha. Inte bra, men det löste sig.

I skolan hade vi NO, SO och SO. Egentligen skulle jag ha gympa också men Pappa mailade mig och sa att jag skulle ringa honom. eftyersom min mobil inte hade något batteri fick jag låna Fannys mobil. Pappa sa att Pelel hade ätit massa choklad och att jag skulle skynda mig hem. Han hade ätit upp våra chokladkalendrarmedans papap duschade, det var de Anna hade gjort igår. Det var lite blandade saker i kalendrarna, Noblesse, Alladin, After eight och sen var det klementiner och knäckebröd också.

Vi åkte in till Västra djursjukhuset och som tur var hade de en tid så vi kunde komma in nästan direkt. Pelle var lite uppstissad dels för att han var i en helt ny situation men nog också för att det var många andra hundar i väntsalen. Veterinären var väldigt trevlig och undersökte Pelle. Hon sa att han antagligen hade fått i sig för lite choklad för att det skulle kunna vara fasrligt. Hon erbjöd oss att de skulle kräka honom men det skulle nog bara göra att han skulle må dåligt. Om vi ville skulle han få vara kvar men vi tyckte att han ut att må bra så vi tog hem honom.

Vi passade också på att fråga om Pelles Öron, Veterinären tog ett test och det visade sig att han hade en öroninfektion i ena örat. Som jag trodde. vi fick en medicin som man skulle droppa i örat varje dag i en vecka, och den snälla veterinären visade också hur man bäst skulle tvätta öronen.


Jätteduktiga var dom!!!

Ha det bra!



Tävling!!!



Är med i en tävling där man kan vinna en goodieback till sin hund. *håller tummarna nu!*
´för att komma till tävingen tryck här ---> Här finns tävlingen:


ha det bra!


ahhgggr!

Jag tror aldrig jag har blivit så besviken över att skjuta upp ett prov. vår Mattelärare var sjuk idag också så provet blir inte förräns på måndag, det kan ju verka bra, men nästa v ecka har vi så otroligt mycket saker ändå, inte bra...

MEN, vår underbara SO-lärare meddelade också, eftersom han visste att vi hade så mycket nästa vecka och att han ändå inte skulle kunna gå igenom alla arbeten innan vi slutar, att vi skjuter upp inlämningen till tisdag V.50. wihoo!

Dagen har avrit bra, spanska och sen slöjd. Jag håller på med ett täcke till Pelle i slöjden ni får se det när det blir klart, troligtvis nästa vecka :) Jag får skynda mig för det behövs ju nu :o Sen hade vi Matte/NO med vikarie och sist SO.

Jag skyndade mig hem till Pelle efter skolan, men när jag kom fram till huset kom jag på att mina nycklar låg i den gamla jackan som jag då inte hade på mig, gud vad jobbigt det blev! som tur var kände jag på handtaget och märkte att den var öppen, Anna och några av hennes kompisar var hemma. (phu!)

ikväll kanske vi åker till Sisjön för vi behöver mat (coop), och man kan ju inte åka dit utan att göra ett besök på någon av djuraffärerna som finns där. Till Pelle behöver vi: Bajspåsar, Julklapp d.v.s. koppel och halsband och som alltid lite ben som han kan knaga på. lite extra godis skadar ju inte heller...

Det är så himla vackert ute nu också, även fast det är kallt (-14 häromdan). så jag tänkte gå ut i snön med min kamera och ta några fina foton.

Här kommer en färsk bild på Pelle (jag tog med webcamen så det är VÄLDIGT dålig kvalitet på bilden)



Ha det bra!


RSS 2.0