Utflykt över helgen!

Har inte haft tillgång på internet under helgen för jag, mina syskon, min mamma, min mormor och Pelle knökade ihop i bilen och körde 5 timmar till vårat sommarställe. Jag, mina systrar och Pelle fick sitta i baksätet och det blev väldigt trångt, Pelle satt oftast i mitt knä...men det var mysigt :)

(Planen var att vi skulle gå på spa men p.g.a. åldergräns gick inte det...) Istället gick vi runt lite i staden men var också hemma mycket med Pelle och gick många skogspromenader där han fick springa lös.
Senast Pelle var där var han en pytteliten valp och nu är han drygt ett år. Hjälp vad tiden går fort! Jag tror inte att han kände igen sig men han stormtrivdes iallafall.

Han fick en ny leksak och det var omöjligt att inte ta lite kort på honom när han fick den. Han blev helt överlycklig och sprang runt med den jättelänge. Här kommer lite bilder :)



Fler bidler kommer synas i dem kommande inläggen :)
ha det bra!

Hej!

I förrgår var jag ju alltså på klubben och fick hjälp med massa saker. När jag kom dit då gick jag och instruktören en promenad runt klubben, i skogen. Hundarna fick springa lösa och vi pratade, mysigt :) Pelle och hennes tollare kom bra överens även omm tollaren tröttnade på Pelle ibland.

När vi kom tillbaka  började vi träna. Vi körde igenom alla momenten var för sig och Instruktören kollade hur vi gjorde och gav mig MASSOR med bra tips.

I linförigheten ska jag bli roligare, innan hade Pelle varit lite trög och tröttnade efter bara en liten stund. Så hade jag blivit ännu långsammare och försiktigare men det gjorde ju bara så att Pelle tyckte det var ännu tråkigare. Så nu ska jag vara rolig! Jag ska prata med honom när vi går och peppa honom, jag ska ropa lite extra till honom i svnängar och vi ska köra mer svängningar. Vi har tränat detta några tillfällen efter och det går redan mycket bättre :)

I ställandet och läggandet ska jag vara mer bestämd. Gå rakt fram och inte titta på Pelle efter att jag har kommenderat. När vi testade läggandet på klubben så sneglade jag lite på honom när jag hade kommenderat, han satte sig. Instruktören sa till mig att inte kolla på honom men nästa gång så gjorde jag det ändå, bara pyttelite. Han satte sig. Sista gången bestämde jag mig för att verkligen inte kolla på Pelle och då la han sig ner direkt. Det är häftigt att en sådan liten sak kan göra så stor skillnad

Jag ska iallafall vara mer bestämd och kolla rakt fram. Jag ska inte sätta honom upp när jag har kommit tillbaka för så kanske han börjar med att sätta sig innan jag säger någonting.



När vi körde inkallning var Pelle så taggad att han sprang rakt fram till mig, och upp på  mig. Hans bakfötter var säkert uppe vid min midja och jag fick en puss innnan han landade på marken och såg lite chockad ut. haha.
För att få bort det så ska jag ta några steg framåt så att han inte vågar hoppa upp på mig.

Ha det bra!

Grymt bra kväll!!!

Galet bra hundeftermiddag! Summerar upp imorgon :)

Klubben ikväll

Det är väldigt mycket saker i skolan just nu. Denna veckan har vi allting som är kvar under terminen och veckorna efter händer ingenting..dålig planering tycker jag..

Men, ikväll kommer jag att åka ner till klubben för att träna, min ludnadsinstruktör kommer vara där och hjälpa till och komma med lite råd. Jag ska fundera ut en eller kanske två saker som jag vill jobba med mer och som jag skulle behöva få lite mer tips om.

Linförigheten är en av dem två, Pelle tröttnar efter bara några steg och jag tycker att han borde vara mer motiverad. På tävling ska han ji gå länge, med svängar och stopp och raksträckor. Så det behöver vi öva på.

Jag kommer också be henne att testa en tandvisning på Pelle. Hon gjorde det så bra  förra gången så jag måste ta vara på dem tillfällena.

Det är nog dem två sakerna vi kommer köra mest tror jag, sedan kommer vi säkert gå igenom de andra momenten också :)


Jag återkommer ikväll eller imorgon om hur det gick :)

Hemma från Kursen!

Nu är jag hemma från kursen! Det var väldigt trevligt med härliga människor, grymma instruktörer, god mat och bra väder!
Vi möttes upp vid klubben klockan 9, jag kom lite tidigare så jag hann ta en runda i skogen innan. Sen knökade vi in oss i vår instruktörs bil, jag fick sitta med Pelle i framsätet och Elin fick sitta i baksätet med Molly i knät. Vi åkte till en skög i lindome där våran andra instruktör bodde. Vi börjad emed att gå ut och lägga lite olika spår. 4 stycken sammanlagt, 2 längre till deras hundar och 2 lite enklare till oss. Spåren ska ju lägga till sig i åtminstone några timmar så efter att vi hade lagt spåren tänkte vi att det vra dags för lunch..

Dock så hade ingen av oss lunch med oss så det fick bli en liten tur ner till lindome centrum för att köpa korv och bröd(och kakor). Jag och Elin stannade i bilen med hundarna när de andra var och handlade. Efter det åkte vi hem till Instruktören och åt up allting! Molly fick stanna i bilen, Några hundar var på promenad och några var i vardagsrummet. Pelle fick vara med oss i köket och det funkade jättebra :)

Efter maten tyckte vi att spåren hade legat länge nog så då åkte vi ut i skogen igen, det var 20 hundfötter och 8 människofötter i den bilen då... trångt och mysigt :)

Alla följde med när våra instruktäörers hundar gick spåren, men hundarna var såklart tvunga att stanna kvar för att inte störa. Pelle och Molly fick vara i bilen tillsammans. Jag var lite nervös för att Pelle skulle klättra bak till mollysoom satt i baksätet och stöka runt, Molly är lite osäker runt andra hundar så det hade nog inte varit så roligt för henne..En stökig Pelle i en liten bil är nog inte trevligt för någon..
Men det gick faktiskt riktigt bra! när vi kom tillbaka satt de på sina platser och kollade efter oss, Pelle hade dräglat lite men inget mer.

När det blev dags för Pelle att gå spåret tog jag på honom selen, då stelnade han till och tyckte att selen var jätteobehaglig. I början av spåret var han väldigt bekväm och gjorde inte så mycket, men efter ett tag fattade han verkligen hur han skulle göra och det var kul att se honom jobba i skogen.

Jag skulle verkligen vilja fortsätta med det här eftersom jag tror att pelle kan komma långt i denna grenen och tycka att det är roligt. Nu ska jag köpa blod, leta efter folk med klövar, fråga markägare om lov och sen ska jag försöka hitta roliga människor som vill följa med mig ut i skogen.

Sedan fick jag skjuts hela vägen hem av min instruktör. Det är det jag älskar med GHU, Människorna här verkligen älskar vad de gör och de vill verkligen hjälpa andra att hitta samma roliga intresse. De gör ju detta helt gratis och de erbjuder verkligen att hjälpa till med vad som helst, både i denna kursen och i lydnadskursen. underbart! ♥

Jag är väldigt nöjd med dagen ♥

Ha det bra!

Swedish House Mafia - save the world

Denna videon fick jag av en kompis på facebook. En Fin video tycker jag♥

l

Kuurs!

Nu sticker vi iväg på viltspårkurs! vi kommer att vara borta hela dagen och grilla korv och lägga spår ute i skogen. Det blir mysigt! Återkommer senare med resultat!

Ha det bra!

Hurra!

Yes, Pelle gick självmant in i buren och la sig! Burträningen har helt klart visat framsteg! 



Pelle som valp <3

Ha det bra!

Kass träning

Träningen idag blev usel! Pelle var trög och helt otroligt ofokuserad på mig. De tillfällena han kunde koncentrera sig varade inte i mer än en halv minut så de tblev inte mycket träning alls.

Men jag antar att även Pelle behöver vilodagar, det har varit fullt upp i två hela dagar nu så han kanske behövde vila.

Istället körde vi passivitetsträning så gott det gick och några tempoligg kunde han också klara riktigt bra! Min syster följde med och tog några riktigt fina bilder!

 Fler får ni se någon anna dag!

Ha det bra!

Hej!

Ikväll är det Öppet hus på hundskolan. Det ska bli spännande, det var länge sen sist :) Jag har tänkt ta med mig mitt papper med träningstips, jag ska ju börja planera nu.

Ikväll kommer vi att träna på:

Linförigheten - Jag kommer att testa det nya tipset jag fick om att vända samtidigt som jag slänger en leksak framåt. Om det funkar kör jag en stund på det men annars kör vi raksträckor. Jag kommer också att testa att få honom att sätta sig snabbare.

Ställande - Jag fortsätter där vi var igår och då funkade det ju bra.

Apporten - Jag kanske tar med mig apporten men det får vi se. Isåfall kommer vi träna att den är rolig och spännande. Vi kör inte det träkiga att han ska vara i fot ta den och sedan släppa den utan vi kör att han får bära den medans vi gör andra roliga saker som t.e.x. att hoppa upp på någonting.

Läggande - Jag tar med mig leksaken. Om han blir peppad på den så testar vi några tempoläggningar. Men om han inte riktigt förstår eller är trög så avslutar vi ganska snabbt och gör någonting annat. Vi testar också lite stadga, att han ska ligga stilla samtidigt som andra hundar rör sig på planen.
 
Hopp - Det finns ett hinder på planen och antagligen kommer jag att utnyttja den. Det gick ju ganska bra igår och det var inget speciellt vi skulle träna på. Vi kommer nog bara testa den någon gång.

Tandvisning - Nu kommer det ju finnas många hundvana personer i närheten och kanske ber jag någon av dem att fråga dem om de kan kolla Pelles tänder.



Vet inte om jag har planerat för mycket eller för lite, men vi kör på och ser hur det går ikväll. Utvärdering kommer senare eller imorgon.

Ha det bra!


En händelserik dag!

Ojoj, vad mycket vi har gjort idag. Det började med att jag försov mig så fick gå upp och skynda oss till klubben. (Vi kom som vanligt för tidigt till klubben.)

Vädret var, om möjligt ännu värre idag. Det spöregnade och duggregnade om vartannat samtidigt som det blåste ganska rejält. Men trevligt hade vi ändå :)



Vi hade lite teori om tränings- och tävlingstänk och om belöningsplaceringar. VI skrev också uopp våra mål. Mina mål blev att 1) vi ska börja träna och 2) Pelle ska bli bättre på att arbeta med störningar.

Dessa anteckningarna skrev jag under teorin:

Belöningsplaceringar
Svängar vid fotgående - Vänd snabbt och kasta leksaken framåt.
Träningsleksak - BARA på träning så att leksaken blir roligare.
Skinkost på tub - Enkel och god belöning

Träning- och tävlingstänk
Passivitet!!
Använd dig av folk som kommenderar för att vänja hunden vid andra röster.
Träna i olika miljöer och störningar.
Dela up momenten, om belöningen kan komma mitt i ett moment blir hunden mer taggad.
Avsluta ALLTID träningarna på ett positivt sätt!
Filma!
Utvärdera träningarna med frågorna, Det här har jag gjort, så här har det gått och det här behöver vi träna mer på.
planera träningarna innan ni börjar, Vad ska vi träna?, Mål med träningen?
Ha träningskompisar! Träningar blir mycket roligare om man kan vara flera. (Jag träffade en tjej på kursen och vi upptäckte att vi går på skolorna bredvid varandra och bor nära varandra, förhoppningsvis kan vi träffas några gånger och öva tillsammans)


 
Sedan började vi med övningarna, vi körde igenom alla momenten (inte tandvisningen och platsliggandet)och jag fick massa tips om det mesta. Jag går igenom dem var för sig.

Linförighet
Pelle var duktig här och skötte sig bra, vi fick tipset att börja träna lite svängningar och vändningar.

Inkallning
Här var Pelle också jätteduktig, jag var lite nervös inför gårdagens miss men han v ar inte ett dugg inne på att springa iväg idag :). Jag fick tipset att använda vänsterhanden och säga fot när han kommer närmare för att få bort att han springer runt och bakom mig.

Läggande
Pelle var trög i detta momentet. Jag försökte få honom att lägga sig ner samtidigt som jag backade men antingen fattade han ingenting eller så la han sig jättelångsamt. Jag fick tipset att
hetsa upp honom och sen köra några lägganden, han kommer bara få belöning när han lägger sig jättesnabbt. Senare får jag börja backa samtidigt men han måste lägga sig snabbare först.
 
Stående
Detta momentet har vi förökt träna mycket på här hemma men inte kommit så långt. Jag fick hjälp av instruktörerna och fick tipset att först säga stanna (innan hade jag sagt stå för att han skulle ställa sig, men nu säger jag stanna för att han ska stanna)medan jag backade.

Såfort han stannade klickade jag och belönade. När han hade fattat de tbörjade jag att han skulle gå bredvis mig istället, det gick bra också, ibland satte han sig men då bara fortsatte vi och efter ett tag fattade han det också.

Nästa steg var att gå, säga stanna och seedan fortsätta en stund innan jag gick tillbaka och berömde. Alla tipsen funkade jättebra för oss och när dagen v ar slut kunde jag ta 3-4 steg från honom, stanna lite och sen gå tillbaka.

Jag fick också tipsen om att belöna underifrån (för att förhindra att han sätter sig) och att använda frikommando och busa lite mellan gångerna (för att det ska bli tydligar evad som är träning oc vad som inte är det)

Hopp över hinder
Här var det inga större problem, jag och Pelle har tränat på de hinder vi har träffat och han kan det ju. Första gången hade jag koppel på honom men då fick han väldigt lite yta att röra sig på både innan och efter hindret. Andra gången var han lös och då gick det mycket bättre.

Ett litet problem som uppstod var att när han hade hoppat och skulle in i fotpossitionen igen så blev han så glad och kom i så hög fart att han hoppade upp på mitt ben innan han satte sig. Jag fick tipset att röra mig lite fram och tillbaka när han kommer så att han inte riktigt vet vad jag görr och bara sätter sig.

Apport
Detta momentet gick de bara igenom och vi fick inte testa det själva p.g.a. att många hundar ogillar momenten och vi ville inte avsluta träningen med nåot negativt. Jag testade den dock imorse och då gick det grymt!




Jag är också väldigt glad över att jag har lärt mig att belöna honom med leksaker. Pelle blir mer motiverad och vi båda har roligt.


Läxa till nästa gång är att träna massor på de olika momenten och att ha kul när vi tränar. Det ska vi nog klara :)

Ha det bra!

Kursen!

Nu är vi hemma igen, både jag och Pelle däckade framför melodifestivalen efter en rolig kväll på brukshundklubben.



Vädret var ju inte på topp, det regnade lite men det får man ta. Vi var sju ekipage. Det var jag och Pelle, en aussie, en dvärgschnauzer, en sheltie, en norsk buhund och två blandraser.

Vi började med att presentera oss lite snabbt.  Sedan gick vi ner till planen och körde några kontaktövningar. Pelle och alla de andra hundarna var jätteduktiga! Ingen skällde och det var knappt något drag i kopplen alls.

Sedan fortsätte vi med fotingångar. Jag fick massa tips där. Pelle kan ju kommandot fot, men föör honom betyder fot att han ska sätta sig på min vänstra sida. Jag kommer därför börja hjälpa honom lite med handen att komma in i rätt position, samtidigt som jag säger fot.  Sen kommer jag att börja belöna mycket när hann gör rätt och inte någonting när det blir fel.

Sen körde vi inkallningar och de tgick inte så bra. Vi delade upp oss och medans en person höll i Pelle sprang jag iväg samtidigt som jag ropade på honom. När jag sprang och ropade så gjorde ett annat ekipage samma sak fast tvärtom bredvid oss. Hundarna sprang alltså bredvid varandra.

När jag ropade på Pelle kom han till mig men innan jag hann ta honom sprang han till den andra hunden som sprang bredvid oss. Det som gjorde det så dumt var att den ägaren ahde sagt att henens hund inte gillade hundar och att den inte ville hälsa, och då kommer Pelle i full fart mot hunden när den springer till sin matte, arrgh!

Hunden fräste och sa ifrån såklart och Pelle bara sprang runt den. Ingen skada skedd och hunden sprang glatt till sin matte när jag hade fångat Pelle. Men ändå, det kändes jättedumt. Sedan körde vi någa inkallningar på ett annat sätt och då funkade det bra (i och för sig så skyndade jag mig att ta honom) och jag hoppas att det går lika bra imorgon och att ledarna har lagt upp det bra för oss. Men lite nervöst är det.

Sedan gjorde vi några snabba lägganden det gick över förväntan. VI skulle göra så många lägganden som möjligt under 30 sekunder och jag fick använda klickern. Jag och Pelle klarade 10 stycken, vi är nöjda.

Sen testade vi tandvisning. Instruktörerna var väldigt duktiga och visste precis hur de skulle göra och de gav mig många tips. Själva tandvisningen gick ju bra men svårigheten är att Pelle inte riktigt vill sitta still utan hellre vill hoppa upp och pussa domaren. Jag ska belöna honom när han är lugn när någon klappar honom och petar honom i munnen. Det ska nog ockkås gå bra!

Nu blev det ett väldgigt långt inlägg, men jag hade mycket att skriva om. Imorgon ska jag vara på kursen i 5 timmar så då kommer det bli ännu mer. Men det kommer bli roligt!



Nu ska jag fortsätta kolla på melodifestivalen, just nu ligger Sverige på 5 plats, hoppas det håller i sig :)

Ha det bra!

Ikväll är det kurs!

Ikväll åker jag och Pelle till GHU för första tillfället i tävlingslydnadskursen. Det ska bli spännande och mycket roligt, jag har fått kursplaneringen och allting verkar noga genomtänkt och vi kommer få mycket tid att träna på de olika momenten.

Pelle har också fått årets första fästing. Den lilla rackaren satt i ljumsken när jag hittade den. Vi får se om vi kommer att köpa preparat mot fästingarna. Med tanke på hur mycket vi har gått i skogen de senaste dagarna har han inte alls fått många. Han kanske är en sån hund som fästingarna inte gillar *peppar, peppar*  och då känns det lite onödigt att hälla på honom med massa gift.



Ha det bra!

Genomgång av LK1

Jag skrev ett långt inlägg men allting försvann så jag testar igen.

Medan Mamma var ute med Pelle i det härliga vädret skrev jag en liten sammanfattning av momenten i lydnadsklass 1. Eftersom vår kurs börjar nu i helgen tänkte jag att det kunde vara bra att ha lite koll på hur det ser ut. Jag skrev vad vi ska träna mer på och vad jag ska tänka mer på. Så här der det ut:

Apportering
Träna med störningar. Träna mer i utgångsställning. Träna/befästa ordet loss (eller vilket ord jag bestämmer mig för att använda, Tack, släpp m.m.).

Inkallning
Träna med andra människor och hundar som störning. Pelle ska göra en snävare sväng bakom mig och komma in i utgångsställning snabbare efter inkallningen.

Linförighet
Träna på större ytor. Gå längre och med mer svängar innan belöningen. Öva svängar separat också. Pelle ska titta på mig, jag ska titta framåt (inte på Pelle)!!

Ställande
Befäst kommandot ytterligare. Vänta med träning i olika miljöer och med störningar. Träna i rörelse.

Läggande
Lek fram snabbare lägganden. Träna med en rolig leksak när han är på, framåt och träningssugen. Träna i olika miljöer och störningar.

Tandvisning
Träna med många olika personer, Kön, utseende, ålder m.m. Börja med perosner somär lite mer hundvana så de vet hur de bäst ska hantera Pelle.

Platsläggande 
Träna på att få ner hakan i marken. Träna först i olika miljöer, sedan med andra människor och sen med andra hundar. Utnyttja Onsdagsträningana på klubben!

Hopp över hinder
Lär in att efter hopp ska han sätta sig i utgångsställning. Ta varje chans att träna på riktiga lydnadshinder.

Övrigt
När momenten börjar bli klara - börja kedja dem!
Kör korta och roliga träningspass.
Belöna med mindre godis och med mer lek!
Att leka ska vara roligt!
Att träna ska vara det roligaste i hela världen!!!



Av någon anledning går det inte att kommentera inlägget. Förhoppningsvis funkar det på mina nästa inlägg.


Ha det bra!

Tävla hos Sofia Werlin!

Jag är med och tävlar om ett shea set från the body shop.



Här tävlar ni.

Ha det bra!


Försöker ta tag i koppelgåendet

Pelle går helt okej i kopplet men ibland går han längst ut i det 2 meter långa kopplet och det känns inte så jättekul. Ibland när han får upp något spår drar han till och eftersom han är swtark då är det svårt att hålla emot.

Jag tänkte därför ta tag i koppelträningen lite mer nu. Så en promenad om dagen blir en korv+klicker promenad med massa tempoväxlingar och roliga hoppa upp på och balans övningar. Så hoppas jag att han blir lite mer uppmärksam på vad jag hittar på.



Ha det bra!

Rösta på oss, snälla!



Rösta på vår bild till pudelklubbens jubileumskalender!
Vi har nummer: 17



Ni skickar ett mejl till : [email protected] med numren på de 12 bilder som ni tycker skall vara med i kalendern.
Här finns albumet med de andra bilderna ni kan rösta på.

Pudelklubben kommer bara att godta 1 mejl / mejladress.
Sista röstningsdag är den 31 maj och resultatet kommer att finnas på www.pudelklubben.se och vår Facebooksida i början på juni.

(Jag lånade texten från fluffmonster. Deras bild kan ni också rösta på, det är nummer 52.)

Ha det bra!

Usch! Blir tårögd..


Övergiven på hundklubben och mysig promenad

Idag gick vi upp tidigt för att gå viltspårkurs hos GHU. När jag kom dit var klockan 9 men jag blev osäker om det var klockan 10 vi hade bestämt. Klockan nio kom det ingen så jag och Pelle började träna lite för oss själva på agilityplanen. Han klarade A-hindret, några hopp och gjorde en klockren inkallning över hela planen.

Tiden gick och klockan tio hade det fortfarande inte kommit någon. Även fast solen sken så blåste det ganska rejält och det blev snabbt kallt. När jag hade väntat i nästan två timmar bad jag mamma komma och hämta mig. Hemma mailade jag instruktören och det visade sig att kursen var flyttad några helger framåt. Som det kan gå.. Det blev iallafalla lite nyttig passivitetsträning uppe på klubben.

 Pelle trivs på balkongen

Hemma bestämde jag och Livia oss för att det var dags för hundpromenad igen. Vi möttes upp occh gick en liten runda innan vi gick upp i skogen bakom oss. Hundarna fick springa lösa och leka med varandra och vid dammen så badade dem (Saffie badade, Pelle vågade inte riktigt). Vattnet i dammen är inte så jättefräscht så båda hundarna blev riktigt smutsiga.

Vädret var på vår sida och det blev en riktig långpromenad som nog gick emot 3 timmar.
 Trötter!

Anledningen till att bloggen inte har varit så aktiv de senaste dagarna är att jag var borta på kassresa under några dagar. En riktigt mysig resa med mysiga människor.

Det drar ju också ihop sig till sommar och skolan tar slut om bara några veckor, därför har lärarna satt upp väldigt mycket nu de kommande veckorna. Jag är därför lite osäker på hur mycket tid jag kommer att få över till bloggen men då och då kommer jag ändå uppdatera!


Ha det bra!

RSS 2.0