Vardag...

Nu är det bara tråkiga vardagssaker som händer...Promenader, lite träning och ibland lite godissök är det enda som händer. Har därför inte så mycket att berätta. Pelle är riktigt duktig på promenaderna nu iallafall.

På söndag kanske vi ska till en gratisträning på hundens hus, då är det nya lärare som övar sina övningar på oss. Jag har varit på det en gång tidigare och de tär inte så himla bra träning. Så jag tänkte mest gå dit för den sociala biten, Pelle ska lära sig att det går att strunta i hundar.

Jag är med i en tävling! Gissa rasen. HÄR på (http://dreamingaboutmolly.blogg.se/)
"här kommer jag!"
Ha det bra!

...


Öppet hus

Idag gick jag och Pelle på öppet hus nere på hundskolan. Dit får man komma om man någon gng har gått kurs hos dem och då får man träna, fika eller prata hund med andra nördar. Det var ganska många hundar både ute och inne, men Pelle klarade det galant! Vi började med att tränalite utomhus, främst på att fokusera på mig och inte på de andra hundarna occh sen körde vi ocså lite fot-träning.

Efter en stund blev det kallt så då gick vi in till stugan. Pelle blev helt klart en favorit och ett roligt samtalsämne. Många tyckte att han var stor och väldigt vacker och graciös, flera undrade om pälsen och om hans färg. Det var roligt, Pelle skötte sig jättebra, han blev inte alltför stressad av de andra hundarna. Han satt snällt vid min sida och tittade nyfiket på dem. Mot slutet fick han busa lite med två fina schäfrar, de verkade uppskatta Pelle lika mycket som han uppskattade dem, vilket är ovanligt.

Det här kommer vi fortsätta med, mycket för att det är så trevligt men också för att han ska lugna ner sig lite runt andra hundar. I sommar ska vi ju på läger där vi kommer att bo i samma rum som en annan hund+ägare och då är det bra om Pelle kan vara lite lugnare också.



För någon dag sedan blev jag också medlem i Göteborgs hundungdom och GMBK (göteborg - mölndals brukshundklubb). Och idag kom deras kursutbud ut på hemsidan, men vad besviken jag blev. Det enda som fanns var antingen valpkurs eller lydnadskurs för de som inte har gått valpkurs, eller tävlingslydnad men då måste man ha blivit godkänd i en lydnadstävling för att kunna vara med. Blää. Förväntas man lära sig momenten själv då eller, jovisst det går ju. Men det tar så mycket längre tid och det är inte alls lika roligt.
Hundungdomens kurser har inte kommit ut än.

Annars tror jag att det är en bra och seriös klubb.
Ha det bra!

Pinne!


Delsjön

Idag gick vi runt delsjön, Jag, Mamma, Ella och Pelle. PRomenaden tog nog uppemot två och en halv timma och det var riktigt mysigt! Vid hälften stannade vi och fikade med gifflar och varm choklad. Pelle fick ett tuggben.
 
Det var ganska mycket människor som var ute och promenerade i det fina vädret. Pelle hade vi i långlinan, och han fick gå ganska löst. Han brydde sig inte ett dugg åt varken löpare, "gåare", barnvagnar eller cyklar. Så himla duktig! Hundar tycker han fortfarande är väldigt intressanta, men jag kunde faktiskt få honom att fokusera på mig(min hand) när jag hade fullt med gott levergodis i handen.
Solen var iallfall framme och det blev en riktig skön promenad.

Så här trötta blev vi när vi kom hem:'

Imorgon börjar skolan och lovet är slut.
Ha det bra!

Ny tävling!

http://www.svenskhund.se/sofiasblogg.asp?val=spara&blogg_id=212   
http://www.svenskhund.se/sofiasblogg.asp?val=spara&blogg_id=212 



De lottar ut jättefina produkter, halsband, koppel och olika porträtt på sin hund. Jag hoppas att jag vinner ett halsband och koppel.

Ha det bra!

Lördag.

Idag tog vi en lång promenad med Pelle och Lexus. Lexus är mina kusiners hund, en jack russel terrier. Vi gick en mysig runda vid havet.

    (haha?galna hundar)

Det blåste och var ganska kallt så vi tog spårvagnen tillbaka efter promenaden. Så här såg det ut då:



Ha det bra!

Fredag.

Idag åkte jag, mamma och Pelle till Göteborg-Mölndal brukshundklubb (GMBK). Göteborgs hunduhngdom (GHU) ligger också där, och vi åkte dit för att kolla hur det säg ut och verkade och sådär. Det var inga människor där när vi var där men vi tyckte att det verkade vara bra och seriöst. Nackdelen är att det ligger så avskilt, långt in i en skog vid mölndal. Det går en direkt buss från oss dit, men då måste man gå upp för den långa slingriga vägen till sjäva klubbhuset.

För att se hur lång tid det tog att gå den vägen gick vi ner och upp med Pelle, det tog ungefär 40 minuter. Men jag ska nog ändå bli medlem och gå någon kurs, mamma eller pappa får skjutsa mig. På måndag lägger de upp sina kurser.

Efter det åkte vi in till stan för att besöka ett nyöppnat hundcafé, men det var så mycket hundar så vi fick åka hem igen. Kommer att försöka någon annan dag.


Nu MÅSTE jag sova!

Ha det bra!

Uppgift

Pelle och jag har fått en rolig uppgift.

Igår träffade jag vår granne och deras hund, det är en treårig mellanpudel hane. Lunar. Pelle och Lunar hälsade på varandra och de verkar tycka riktigt bra om varandra. Eftersom Lunars matte är gravid får inte Lunar så mycket aktivering som han skulle behöva. Så jag och Pelle erbjöd oss att ta med Lunar på någon av våra promenader.

Imorse gick jag då först en härlig promenad med Pelle över berget, han fick springa lös och trötta ut sig lite. Sen gick jag upp och hämtade Lunar och tog en till promenad med båda hundarna. Det gick väldigt bra, det är en konst att klara två koppel och två glada hundar samtidigt, men jag tyckte att jag klarade det ganska smidigt ändå :) Pelle drog lite men jag tror han vänjer sig snart. Det är ju väldigt bra träning ör honom också!

Det är kul att kunna hjälpa till, och jag tror att Pelle och Lunar kommer att bli bra kompisar!
Ha det bra!

Nya saker!

Den här fina skylten fick jag i brevlådan för ett par dagar sen.
Nu måste vi fundera ut något fint ställe att ha den på :)

Detta fina halsband köpte jag på MyDog, så det är inte helt nytt, men jag tror inte jag har visat det här. Ett rosa hurtta lifeguard halvstryp.

Fint!
Ha det bra!

Hundlek!

Idag åkte vi til några vänner och deras hund. En 6-månaders blandras med främst labrador, border collie och schäfer. Timmy hette han. Vi tog en mysig promenad i skogen och Pelle och Timmy lekte väldigt bra! De sprang omkring och busade hela promenaden, kul att Pelle har hittat en jämnstor, leksugen kompis :)
Såhär såg det ut under vår promenad:



Jättekul tyckte Pelle!

Ha det bra!

Nytrimmad Pelle!

Igår trimmade jag Pelle, han blev väldigt fin! Här kommer bilder som jag tog under dagen.

  Innan
 innan badet
 efter badet
 blöt hund
 efter badet

ännu mer efter badet såg det ut såhär:





När han hade torkat, klippte jag honom och sen såg han ut såhär:





Så fin!

Ha det bra!

trimmdag

Idag är det trimdag! Pelle är nybadad och snart ska vi börja med trimmern... resultatet kommer sen :)

Ha det bra!

Läger!

Jag ska på läger! Det anordnas av blå stjärnan i början av sommaren. Så här står det på hemsidan:

Under 2011 erbjuder Svenska Blå Stjärnan två hundläger för barn och ungdomar. Du får prova det senaste inom hundträning och lära dig mer om hundars beteende. Dessutom kommer en instruktör att berätta mer om första hjälpen för hund. Du får t.ex. lära dig att lägga tassbandage och hur man gör konstgjord andning på en hund. Utöver detta blir det korvgrillning, hundtokiga kompisar och mycket annat. För att alla ska få ut så mycket av lägret som möjligt är det viktigt att du har god kontroll på din hund och att den trivs bra tillsammans med andra hundar och människor. På båda lägerplatserna finns det agilitybana och trevliga omgivningar för roliga hundpromenader.

Det blir nog jättekul, hoppas bara Pelle sköter bsig :D

Ha det bra!


Tisdag.

Idag har jag, mamma och Pelle gått en härlig långpromenad runt Sisjön. Pelle var såå duktig!
Först hade vi honom i långlinan. Pelle var så duktig och det var nästan inga människor eller hundar ute (vardag+sen eftermiddag+kallt+blåst= inte mycket folk:D) så efter en stund släppte vi honom så att han fick springa runt lös.

Det var jättemysigt, och Pelle var grym! Jag trodde att han skulle stressa upp sig över att vi var två eftersom vi nästan alldrig går två på promenaderna, men han var helt cool med det och sprang glatt mellan oss. 

När vi mötte löpare eller "gåare" gav jag honom godis samtidigt så att han senare ska skvallra. En gång kom det en så löpare gick jag upp lite från stigen för att ge Pelle en godis,men då sprang löparen också upp från stigen så att Pelle snubblade in i henne. Det var som att han inte såg henne, som att hon var som en trädstam eller något för han brydde sig inte alls.

Sen träffade vi också en väldigt fin goldentjej. Hon var också lös och båda hundarna fick springa runt och nosa på varandra en stund. Som vanligt var tiken inte så leksugen som Pelle, men de hade nog ganska kul ändå.

Stigarna var ganska isiga på sina ställen men allihopa klarade sig oskadda ändå :).

Några bilder får sammanfatta dagen ytterligare!



















Ännu en lyckad hundutflykt!♥
Ha det bra!

Glad allahjärtansdag!!

Glad allajärtansdag allihopa! Om ett tag ska jag åka till några vänner där vi ska äta massa onyttigt och se på film. Mamma och Ella är hemma med Pelle.


Ha det bra!

Levergodis - klart!

Nu är godiset klart! Det blev jättebra! 
De är mjuka men inte kladdiga, och Pelle älskar dem. Enda nackdelen är att de inte luktar så gott, men det får man väl leva med antar jag :)

Här är receptet:
2 dl vetemjöl (i ursprungsreceptet stär det rismjöl)
2 stycken ägg
50 gram smält smör

Blanda!

Mixa lever (eller kött, kyckling, fisk eller något annat gott) ca 350-500 g

Blanda ihop smet och lever till en hyfsad jämn smet.

Lägg i en smörad långpanna, grädda i ugnen i 175 grader i 15 minuter.

Skär den i lagom stora bitar. KLART!

Eftersom bitarna är mjuka har godiset inte jättelång hållbarhet, men de går utmärkt att frysa in så det funkar ändå!

 
mums!

Ha det bra!

Levergodis...


...hoppas det blir godare än vad det ser ut.

Söndag:

Hej!
Idag har jag och Pelle varit på utflykt. Vi träffade Livia och hennes hund Saffie. Vi tog en promenad i 1,5 timmar och sen fick hundarna springa leka lösa på en fotbollsplan.


Påväg mot nya äventyr...

Pelle och Saffie går jättebra ihop, Saffie är en ganska bestämd dam. Hon tycker inte att Pelle är världens roligaste men hon accepterar honom och hans försök till uppmärksamhet. Om han blir för på säger hon såklart till och det är ju jättebra. Så att Pelle blir lite uppfostrad iallafall, efter ett tag ser man han blir lite mer försiktig mot henne.



Saffie leker hellre med tennisbollen än med Pelle, hur rolig Pelle än försöker vara. Fast jag tycker det är ganska bra. Saffie är en perfekt störning i inkallningsträningen, en hund, fast inte en så rolig hund.







Efter promenaden gick vi in till henne och fikade, Pelle har lite svårt att lugna ner sig i nya miljöer, men efter ett tag la han sig ner bredvid mig. Det var skönt att bara kunna släppa honom eftersom alla i familjen är hundvana. De flesta vi känner och som vi ibland tar med Pelle till är antingen hundrädda eller allergiska, då måste man ha koll på honom hela tiden.



En lyckad hundutflykt helt enkelt!




Finingen!

Nu ska jag göra levergodis!

Ha det bra!

Tips!

Hos SkyltMax kan man just nu få gratis skyltar! Allt man behöver göra är att skriva ett
inlägg i sin blogg med ordet dörrskylt, så skickar de skyltarna inom kort! Hurra!”

coolt!Fina skyler helt gratis och ingen frakt eller någonting! Super! Jag beställde en varningskylt där det stod "varning för glad hund!♥" Den är ju en perfekt beskrivning på pelle som gärna hoppar lite för att visa sin uppskattning. Självklart kommer jag att försöka träna bort det men än sålänge har vi inte kommit så långt.



Så här ser den inte ut, den är fyrkantig, ingen bild, annan text och lite gladare :p

Ha det bra!

Stor kille nu!

Pelle lyfta på benet två gånger nu under promenaden. Innan har han fuskat lite och ställt upp benet på en snöhög eller iknande men idag på riktigt. Han börjar bli en stor pojke nu! ♥



Hoppas han inte blir jobbig nu och blir väldigt påverkad av löptikar *håller tummarna*.

Annars har det inte hänt så mycket, vi kämpar på med apporten. Det är segt men nu kör vi med korv och oxfilé(en liten rest :) ). Jag tror att han har börjat fatta nu och jag hoppas att det fortsätter så.

Ha det bra!

bloggtorka

Hej, jag har inte blggat på ganska länge nu... men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Pelle mår bra, återtog apporten idag, ett segt moment. vädret är inte roligt så vi kör på inomhusaktivering ett tag.

Imorgon är det dags för det första nationela, men jag tror det kommer gå bra. Men nästa vecka är det lov och då tänkte vi vara aktiva! vi har planerat in ett besök på hundcafeét, ett antal långpromenader vid delsjön och sisjön. Vi tänkte ta en tripp till brukshundklubben och även leta reda på en av mammas kompisar som har en hund i samma ålder och storlek. jag tror de skulle tycka om varandra.


Jaaag läängtar till sommaren!!!

Ha det bra!

Fjärren

Nu övar vi på fjärren!



Ha det bra!

Pelle vinkar

Här kommer ett trick, vinka.



Ha det bra!

fritt följ...

Nu funkar filmerna! Först fritt följ, jag tycker att han sköter sig riktigt bra där. ibland tränger han lite inåt men det har vi övat mycket på nu sä det är ocks bättre :)



Ha det bra!

hej!

Ikväll ska vi äta middag hos mormor och morfar. Vi kommer att ta med oss Pelle så han får träna lite passivitet. Han brukar bli väldigt uppstissad när han måste vara lugn i närheten av en annan hund (Tippo). Jag kommer att ta med hans filt och kopplet så han har lite mindre yta att röra sig på och också så jag har kontroll över honom.

Jag kämpar på med massa plugg nu så det händer inget speciellt. Nästa vecka börjar nationella, det är inte kul men eftersom man inte pluggar till dem kommer jag antagligen ha lite mer tid för Pelle då.

Beardis


Ha det bra!

RSS 2.0