Bilder från utställningen!



Bilderna är fotade av Tilda!

En härlig Tävlingshelg

Denna helgen har varit en riktig hundhelg! Från torsdag till söndag har jag och Pelle haft fullt upp hela tiden, här är en liten sammanfattning: Det kanske blir något av ett skrytinlägg men det får ni tåla! ;)  Tilda har tagit alla de fina bilderna!

Torsdag
Första tillfället på agilitykursen! Det var jag och Tilda, (storpudel och aussie), en dvärgpudel, en lagotto och en liten blandras. Vi tränade på tunneln och lite hoppkombinationer. Det gick jättebra och Pelle skötte sig över förväntan! Sen i slutet sprang en av de mindre hundarna iväg till en whippet som tränade på planen bredvid så de började leka och sprang omkring precis framför maja och Pelle (som vid tillfället var kopplad). Efter det hade Pelle svårt att koncentrera sig på hindrena men det var bara i slutet så det gjorde inte så mycket.

Det var iallafall en väldigt rolig kurs och eftersåt stannade jag och Tilda en timma till på klubben och gick en promenad i dden väldigt mörka skogen, tränade lite lydnad och körde lite mer agility. Det är perfekt att träna uppe på klubben sent på vardagskvällar för då är det oftast inga andra där vilket gör att jag slipper oroa mig för att Pelle ska springa iväg utan vi kan satsa allt på träningen.



Fredag
På fredag kväll var det lydnadstävling på GMBK. Vi samlades 18,50 för lottning, jag fick nummer 9, vilket betydde den andra platsliggningen. Tilda fick nr 6 vilket betydde den första platsliggningen. Alltså var Tilda och Maja först ut, tyvärr så var Maja skendräktig vilket gjorde henne en aning okoncentrerad så när hon hade legat en stund knatade hon iväg till Matte.

Sen var det Pelles tur, jag var väldigt nervös. Skulle han klara det? Han var lite okoncentrerad han satte sig snett i fotpositionen vilkegt gjorde att han låg ganska snett. Men han låg och jag gick och ställde mig på andra sidan planen, nu var jag riktigt nervös! Han låg och tittade runt hela tiden och avr väldigt uppmärksam på omgivningen, MEN! Han låg kvar och jag var så hilma lättad och glad efteråt, att han dessutom fick en tia på tandvisningen gjorde det inte sämre!

Sen var det Tildas och Majas tur men stackars Maja ville bara vara med Tilda så hon ville inte riktigt stanna i ställandet, läggandet eller inkallningen. Inte en så väldigt bra tävlingsdag för dem men de kämpade på bra ändå!

När jag gick in på planen var jag inte så nervös, jag kände mig lättad över platsen och kände att det fick gå som det gick. Och det gick väldigt bra!  jag fick 6 tior (platsen, tandvisning, ställande, apportering, hopp äver hinder och helhetsintryck) Sen fick jag 9 på linförigheten, 7 på läggandet och 8,5 på inkallningen. Jag visste att jag skulle få ett förstapris men när det bara var 1a- eller 2- placeringarna kvar blev jag orolig att de hade glömt min lapp någonstans. Men de hade de inte och jag lyckades vinna alltihop med 185,5 poäng! Jag vann över 13 stycken andra och fick en guldpokal, 2,5 kg hundmat (godis) och en gratis tävling från GMBK. JätteJätteroligt!!

Lördag
Lördagen var tänkt att bli en vilidag mellan tävlingarna men istället fick jag följa med Tilda och hennes familj ut i skogarna för att spåra. Pelle har aldrig gjort ett riktigt personspår med Pelle innan så det var en ny upplevelse, vi hittade ett fint ställe i skogen, sen tog vi en hund i taget (vi var 6 stycken hundar, Maja, Pelle, Warum, Kajsa(nya valpen), Boris (ännu en borzoi), och lilla Tösa) och spårade med.
Warum, Kajsa och lilla Tösa.

En fick springa och gömma sig och en fick gå med hunden. När det var Pelels tur fick jag gömma mig eftersom vi inte var säkra på att han skulle ha något intresse i att hitta den som gömde sig annars, så jag såg inte hur han jobbade, men de sa att han var väldigt duktig! Första gången gick han mer på sin syn men andra gången fattade han och jobbade bra med nosen.



Sen i slutet testade vi att göra en sökruta, man går i en ruta och gömmer en sak och så ska hunden hitta föremålet och lämna tillbaka det, ungefär. Pelle var väldigt duktig här också och fattade snabbt vad han skulle göra!


Tilda släpper Maja i en sökruta! Maja var jätteduktig och lyckades hämta in 4 olika föremål från rutan!

När det var de andra hundarnas tur fick Pelle sitta i kopplet runt ett träd och vara passiv. Väldigt bra träning för honom! Oftast var han duktig men om det var några som sprang iväg eller när jag gick och gömde mig skällde han och var jobbig.


Lilla söta Borzoivalpen Kajsa!

Dagen avslutades hos Tildas Mormor och Morfar och vi fick kladdkaka och sockerkaka medan hundarna låg själva på framsidan av huset, Pelle skötte sig galant!


Boris!

Söndag
På Söndag var det tävling igen! På angereds brukshundklubb, vi åkte dit till klockan elva och lottade. Jag var 8a (sista ekipaget) och Tilda kom 3a. Sen var det platsliggning! Vi la upp hundarna, eftersom vi var sist hade Pelle bara en hund bredvid sig och de tvar väldigt skönt. När hundarna hade legat i någon minut kollade jag runt lite på de andra hundarna och såg att Maja, som var nästan i början, hade rest på sig och stod och nosade på en annan hund, busiga Maja! :) Jag blev sjukt nervös att Pelle skulle se dem för då hade han säkert sprungit dit. Men efter en stund var de tvungna att bryta tävlingen(då var det tydligen bara 30 sekunder kvar..) Pelle blev väldigt stressad när han såg att Maja försvann på planen och jag blev lite orolig att han skulle springa dit, men han låg kvar och vi fick en tia på platsen denna gången med!

 

Sen var det Tildas tur och de var inte jättepeppade efter platsliggningen men de var jätteduktiga och gjorde en fin insats! :)

Sist var det min tur och jag var ganska taggad efter platsen och tandvisningen men det var tydligen inte Pelle för det gick inget vidare alls. Han tappade bort sig i linförigheten och var allmänt seg. När vi gick från apporteringen till hoppet sprang Pelle av planen till en golden och sen sprang han en liten cirkel runt klubben innan han kom tillbaka till mig, USCH! Dumma Pelle! Jag var ganska glad ändå att han kom tillbaka till mig ganska snabbt efter det men ändå!

Jag var väldigt missnöjd direkt efter att vi var klara men sedan fick jag ändå ett förstapris, och en andraplacering, och en stoor silverpokal så då ändrade jag mig och nu är jag väldifgt nöjd med resultatet! 170,5 poäng.


Jag har en snygg hund!

Nu har vi varit aktiva på vår första utställning!
Pelle skötte sig fint under hela dagen och vi fick HP (hederspris) och BIR (bäst i ras)! Efter första gången i ringen kom ringsekreteraren fram till oss och sa att Pelle var jättesnygg. Hon sa att vi inte behövde komensera kroppen med stora frisyrer utan trodde det kunde gå bra på större utställningar också! Jättekul och jag fick verkligen mersmak!

Eftersom vi blev  BIR gick vi vidare till BIG (bäst i grupp) finalen, vi fick springa in först eftersom storpudeln är den enda rasen i vår grupp som pringer snabbt. Det var en härlig känsla, Pelle sprang jättefint och alla kollade på oss. Sedan åkte vi ut med en gång med det gör inget, vi är väldigt nöjda med gårdagens resulatat!

Nu funderar jag på om jag ska ta och spara ut Pelles päls så det bler en T-60 lagom till MyDog. Det hade varit kul att ställa där men frågan är bara om jag orkar ta hand om pälsen påväg dit. Vi får väl se, han ska ju ändå få längre päls nu under vintern.


Fler bilder kommer.

Nästa helg är det lyndadstävling, vi ska vara på gmbk på fredag och angereed bk på söndag. Jag hoppas verkligen att platsen funkar så vi kan få ett förstapris!

Ha det bra!

Pudel-sm inställt



Planen var att jag och tilda skulle åka upp till vårt sommarställe i Sunne för att kunna vara med på Pudel-sm i Torsby. Men nu blev det tydligen för få anmälningar så det blir inget av det. Väldigt, väldigt tråkigt!

Sen ringde de igår och sa att om tillräckligt många kunde komma ändå så skulle de kunna ha en vanlig tävling. Men då var det bara jag och tilda som kunde det. Så det blir ingen lydnadstävling för oss i september.

Förhoppningsvis åker vi ändå upp till Sunne och det kommer säkert bli väldigt roligt där! Men det är synd att det inte blir något sm nu när man har förberett sig för det!



Imorgon ska jag och tilda åka in till slottskogen för en liten träningsträff! Det finns en grupp på fb som heter hundträning i slottskogen, så dem ska vi träna med! Sen kanse vi går på en egen hand också och utforskar den nya hundrastgården som tydligen ska finans där!

Nästa helg åker vi upp till farmor och hjälper henne stänga igen sommarstälelt, det ska bli skönt att komma tillbaka dit igen!

SEN! Om tre veckor, den 17 september! Då ska jag ställa ut Pelle på en liten utställning på Partille BK. Det kommer bli oerhört spännande och jag kommer vara mycker mer nervös för utställningen än vad jag brukar vara på lydnadstävlingar! Detta projektet är tack vare Tilda! :) Hon smsade mig när det var en halvtimma kvar innan anmälningstiden var slut och frågade om jag ville vara med, haha! Men det ska bli roligt!

Ha det bra!

RSS 2.0