heej!

Igår var jag och Pelle ute på promenad i tre timmar. Vi hade en seg morgon och jag tänkte slå ihop morgonpromenaden och lunchpromenaden. Vi började med att gå till ängen där vi kastade lite boll och jag hittade min klicker :) sen gick vi ner till hamnen och sen längs med vattnet till (där vi satte oss på en sten och tittade på vattnet) hundskolan och sen upp till en båtplats (där vi gick vilse och var tvungen att klättra under båtarna för att komma ut) sen kom vi ut till hagen och sen hem. En riktig skön och härlig promenix :) Solen var framme och den värmde faktiskt också, riktiga vårkänslor ♥

Idag åkte jag direkt efter skolan  till mormor och morfar för att borsta Tippo. Jag gav dem i julkapp en furminator och att jag skulle komma och borsta Tippo en gång i månaden. Jag har inte testat furminatorn innan men den var superbra, det blev en stor päslhög bredvid hunden :)
                               

Ha det bra!


Slödag!


Blää!

Nu är jag sjuk igen... Har ont i magen och mår illa,hoppas det inte är magsjukan bara.

Filmerna går fortfarande inte att ladda upp. Pelle är uttråkad, jag förstår honom. Han ska få ett märgben att knapra på.

Ha det bra!

Mums!

Pelle ligger nu och smaksar på en toarulle inkladdad med massa skinkost, mums! Han fick sitta och vänta medans jag gömde den men sen var det full rulle när han skulle hitta den, han blev så ivrig så han visste först inte åt vilket håll han skulle åt. haha inte en så bra taktik om man ska hitta något snabbt :)
Jag spelade in tre filmer igår men youtube eller blogg har bestämt sig för att motarbeta mig idag, men dom kommer! nån gång :)



Nu är det helg och den kommer jag spendera med mycket plugg, började må dåligt igwen idag men jag hoppas det går över. Imorgon är det en rally-lydnads tävling i hultafors som ligger mellan gbg och borås. Det hade varit jättekul att gå och kolla på det eftersom rallylydnad är en sport jag är väldigt intresserad av. Men jag kan ju inte åka dit själv utan behöver någon med bil med mig...



Ha det bra!

Häjj!

Jag skrev ett inlägg aldelles nyss mend et försvann så får börja om...
Pelle och jag gick på en utflykt till ängen nu på eftermiddagen. Pelle fick springa runt lös och ibland fick han ha sin "kongboll", då blev han jätteglad och sprang upp och ner för kullen. Han kom ändå direkt när jag ropade, han är så duktig!
Lite ledsen blev jag ändå när jag upptäckte att jag hade tappat min klicker, det var för mörkt för att leta så jag får komma tillbaka imorgon och se om jag kan hitta den.
Har tjatat på pappa hela kvällen att han ska ladda sin kamera så att jag kan filma vår träning, jag hoppas han har fattat det nu... så förhoppningsvis kommer det upp en film senare ikväll.





Ha det bra!

skola

idag är jag frisk och jag gick till skolan och ett väntande matteprov... men jag tror det gick ganska bra. Men nu på kvällen kräktes min lillasyster, uhh bara hon inte smittar oss bara. Pelle mår bra iallafall vi tragglar fot och fritt följ. jag tror det går bra, han sätter sig lite snett så det jobbar vi på. Tänkte filma lite i eftermiddags men då fanns det ingen kamera tillgänglig. (kan inte filma med min).
Nu håller jag bara tummarna att vi håller oss friska..

Norsk Buhund



Ha det bra!

heej!

Fortfarande sjuk... dock lite friskare så jag och Pelle tog en mysig långpromenad under förmiddagen. Han är verkligen mycket bättre, lugn och inte stressad alls i kopllet. Behöver knappt använda klickern. :)



Nu när jag har varit sjuk har jag hittat massa saker jag vill göra med Pelle. Först lägret då. problemet är bara att jag har hittat ett till läger som också verkar jättebra! Det är blå stjärnan som anordnar det ganska nära Gbg. Jag skulle nog få gå på båda om jag betalar den ena men tänk om jag går på den första och det inte alls var kul. Båda verkar spännade och roliga så det tål att tänkas på.



Sen har jag också hitatt en prova-på-att-spåra-endagars-kurs som blåstjärnan anordnade. Jag tror att det är ungefär likadant som det som hundskolan gör men denna kursen kostar bara 350 kronor! Jag tycker att jag borde få gå på både den och en annan kurs på hundskolan för då blir det totalt 1300 typ men om jag hade gått EN kurs på hundens hus hade det kostat 1500 kronor. Så det är ju jättelogiskt att jag borde få båda två...tydligen håller inte pappa med mig...



Hur som helst ska jag försöka plugga lite nu så jag inte blir så mycket efter när jag kommer till skolan igen.Bilderna kommer ifrån en is-utflykt vi gjorde för några veckor sedan.
Ha det bra!

Läger!?

Jag kanske ska få åka på hundläger.  Det är ett "prova på" läger så man kommer att få prova massa olika hundsporter som agility, lydnad, sök, spår och freestyle. Lägret anordnas av forshagaakademin och sträcker sig över 5 dagar i augusti.

Jag tror att det skulle vara väldigt kul att åka på något sånt. Så vi får se vad som händer.

Jag ät fortfarande sjuk och det är såå segt! Det är skönt att Pelle inte börjar äta på väggarna för vi gör verkligen inte mycket just nu. Det var ju lite därför vi valde storpudel. De klarar att jobba myket med olika saker men de mår inte heller dåligt om man gör ingenting några dagar.


Boxer

Pyreneisk mastiff

Am. cocker spaniel

Dalmatiner

Spets...??

Border Collie

Ha det bra! 

<3


Pelle ligger i soffan bredvid mig och myser med sitt (mitt?) gosedjur <3 



beställt!!!

Jag är sjuk idag också, segt för igår och idag är favoritdagarna i veckan. Men jag har iallafall beställt gejerna från PoshDogs för de 1000 kronorna jag vann. Så här blev det:


Tuben 150 kronor
lavendelschampo 500 ml 250 kronor
tassalva 60 ml 270 kronor
rundsytt läderhalsband från hurtta 250 kronor




Jag tror att grejerna blir bra och jag är nöjd över mitt beslut.




Jag vet dock inte hur jag ska göra med kurserna. Jag anmälde mig till en aktiveringskurs på hundskolan där man skulle göra lite problemlösning, cirkustrick, nosövningar m.m. Men de hade inte några inplanerade datum, de trodde att det sulle bli en kurs nu till våren men de visste inte när. Ska jag vänta tills den börjar eller ska jag istället anmäla mig tilll en rallylydnadskurs på hundens hus? Den kursen börjar inte förräns antingen mars eller april.

Samojed


Ha det bra!

Sjuk!

Idag är jag sjuk. I´nte så kul, Pelle får ju sällskap hela dagen, men inte direkt några långa promenader. Jag får ge honom ett ben eller gömma lite godis så han inte gtycker jag är för tråkig. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, det händer inte så mycket här just nu. Jag visar några bilder från MyDog istället.



Schäfer

Storpudel

Lhasa Apso?


Tre Frallarumpor
¨
Irländsk Varghund

Greyhound

Ha det bra!

Jag vann!!

Yes, jag vann fototävlingen hos PoshDogs! (ioförsig var jag tydligen den enda deltagaren men ändåå!) Så imorse fick jag ett mail från dom där det stog grattis för förstapriset och att jag skulle höra av mig till dem angående vad jag vill ha för 1000 kronor. 1000 KRONOR!!! Helt otroligt ju. Så nu får jag kolla igenom deras hemsida och bestämma mig för vad jag vill ha. JAg tror att företaget egentligen riktar in sig mer mot mindre hundar eftersom halsbanden och hurtta-täckena bara finns i små storlekar. Men det finns många andra saker det är bara det att det är så himla svårt att bestämma mig.

En annan sak jag måste besstämma är vilket gymnasium jag ska gå på. Idag var jag på öppet hus hos både Polhem och Donner, Polhem var fyrkantigt, segt och tråkigt, aldelles för stort. Men Donner gillade jag  verkligen. Eleverna var trevliga och verkade nöjda (det är en ganska liten skola, 500 pers. ungefär) Och schemat var ihoppressat i noll håltimmar och långa lektioner. Onsdagen är lektionsfri, det kan ju vara ganska skönt också.

Usch vad trött jag är nu, har inte ätit något sen lunch. Pappa är och handlar middag och sen tror jag faktiskt att jag går och lägger mig.








Ha det bra!!

Heej!

Hej! Idag kom några hantverkare hem till oss, de ska fixa Ellas rum och köket. Som tur var hade "ledaren" många hundar själv och var mycket hundvan. Det gick altså bra att Pelle var med dem medans de jobbar. Skönt, annars vet jag inte vad vi hade gjort. Stängt in honom i mitt rum men då hade han antagligen skällt.

Vi åt därför middag hos mormor och morfar idag, Pelle följde med och det gick superbra mellan honom och Tippo. I början blev han lite stressad och uppstissig men när vi hade satt oss la han sig i sin korg som vi hade tagit med och slappnade av. Pelle tycker att Tippo är det roligaste som finns men Tippo är mer intresserad av andra saker (MAT! :D). Men ingen av hundarna verkade iallafall vara störda av att va med varandra.

Jag har också lärt Pelle att gå och lägga sig i sin korg. Så här gjorde jag:
1. markera med tassen på en targetplatta(musmatta)
2. baklängeskedja det, markera med tassen och sen lägga sig på targeten.
3. lägg targeten i korgen,
4. gör targeten mindre och mindre(lägg t.ex. en post-it lapp på musmattan och ta sen bort musmattan)
5. ta bort hela targeten. (belöna alltid att hunden lägger sig i korgen)
6. flytta korgen till olika ställen, olika avstånd m.m. så att hunden måste förflytta sig.

medan man gör det här säger man inget kommando. Utan man börjar lära in det så fort hunden kan hela momentet.(stimuluskontroll) så här:
1. Säg kommando samtidigt som hunden utför momentet
2. säg kommando precis innan hunden utför momentet
3. säg kommandot en liten stund innnan hunden utför momentet
4. säg kommadot en bit innan hunden utför momentet(utöka tiden, belöna inte om hunden gör momentet innan du har sagt kommandot)
5. Säg andra "skräpkommadon" (vilka ord som helst) men belöna bara om hunden utför momentet på rätt kommado.

Vi har inte lagt på kommando än, vi kör några fler säkra repetitioner först.

Labrador från MyDog




Ha det bra!

Snöväder!

Oj så mycket snö det var när vi vaknade. Efter en långsam morgon tog jag med mig Pelle och så tog vi en promenad över berget. Pelle fick springa lös hela tiden. Han skötte sig superbra, innan när han har fått vara lös har han mest velat ha massa uppmärksamhet från mig genom att springa runt/hoppa upp på mig. Men idag sprang han fram och tillbaka i snön och lekte självständigt i snön. Kul att se honom vara så glad. När vi kom ut på ur skogen kopplade jag honom och vi började gå hemåt. Sista vägen var det många av våra grannar som var ute och de hälsade på Pelle, även här skötte sig Pelle finfint! Han hoppade upp lite och så, men han hetsade inte upp sig för mycket och han började varken skälla eller hoppa överdrivet.

Sen har jag städat lite i huset och Pelle fick ett gammalt tuggben som jag hittade = nöjd hund.  Vi har även tagit upp apporten igen. Jag gjorde en liten paus i det eftersom jag inte kände att Pelle tyckte att den var rolig längre. Nu började vi om från början och än så länge går det bra.

För ett tag sedan var jag med i en tävling som annordnades av PoshDogs. Man skulle skicka in en vinterbild på sin hund och så kunde man vinna presentkort hos dem. Tävlingen skulle avgöras idag men kruxet är att det bara är jag som har skickat in bilder. (Man skulle skicka in bilder till dem och sen skulle de lägga ut dem på sin facebook sida. Det är bara mina bilder som ligger ute, men det skulle ju kunna vara så att folk har skickat in bilder men att posh Dogs inte har laddat upp dem.) Nu håller jag tummarna för att de inte stänger tävlingen p.g.a. för få deltagare eller nåt sånt. Egenligen borde jag ju vinna både första, andra och tredje pris eftersom jag skickade in tre bilder. hmm.

Basenji...



Ha det bra!

Heej!

Idag är det tjugondag knut och vi har "kastat ut" granen och allt pynt. Det känns lite tomt i vardagsrummet utan julgranen, men det är ändå ganska skönt att få ut alla julsaker.

Snart ska jag gå ut med Pelle och träna lite, jag gjorde det igår också. Vi ställer oss på gatan utanför och kör lite inkallningar, stanna-övningar samt en hel del fotgående. Som belöning får han sin middag och när han är riktigt duktig kastar jag bollen. Fördelen med att träna så sent är att det är inga människor ute och man får ha hela gatan för sig själv.


PUDLAR!!!



Ha det bra!

Hejj!

Vad jag är dålig på att blogga...

Men jag har iallafall varit på MyDog. Jag var där alla fyra dagar och träffade många fina hundar. Tagit massa bilder och köpt en hel del fina grejer. Jag visar senare vad jag köpte men här är några av de bilderna som jag blev mest nöjd med. Det var ganska svårt att ta bra kort därinne för man kunde inte använda blixten för då blev bilderna för mörka, utan blixt var det svårt att få skarpa bilder.

 

Old english sheepdog



Är inte säker på vilken ras detta är.. en spets är det iallafall.



Bearded collie




Lurcher (tror jag...)



Cesar Millan. Han var där på lördagen men det var så mycket folk så man hörde inte riktigt vad han sa. Men han var väldigt glad och trevlig och gick runt och hälsade och tog kort med folk m.m. Det var lite synd att man inte hörde vad han sa men det var riktigt roligt att se honom på riktigt.




Staffordshire Bullterrier. Denna hunden snubblade över hopphindret i agilityn och det var ren tur att jag hade kameran fokuserad på just det hindret.

Jag har många fler men de kommer senare.

Skolan har ju dragit igång också... inte så kul. En termin full med nationella prov, gymnasieval och slutbetyg. SUCK! jaja, jag får göra mitt bästa och se fram mot helgerna.

Ha det bra!

Tävling!

Jag är med och tävlar om jättefina halsband och koppel här:

http://www.svenskhund.se/redaktionellt_blogg.asp?val=kommentera&blogg_id=179


Jag lever!!


Det har varit väldigt länge sedan jag skrev här sist. Men,men... Imorgon är det äntligen MyDog! biljetterna är redan inköpta för alla fyra dagarna så vi slipper stå i kö. Mamma ska följa med mig på lördag och de andra dagarna går jag själv. Måste snart packa ner kameran+objektiven, liten stol som man kan bära på och lunch och drickaHoppas det inte väger för mycket bara.

Jag har lärt Pelle att vinka också. Dock har vi inte fått så bra stimuluskontroll på det. Jag hoppas få låna någons kamera så jag kan filma det.

Det går tydligen inte att ladda upp bilder på den här datorn så det får bli ett lite tråkigare inlägg. JAg kommer ju att befinna mig på MyDog de närmaste timmarna så då kan jag nog inte uppdatera så mycket. Jag kommer nog ta många bilder som jag läggr upp efter helgen.

Ha det bra!

Finingen!

Jag gick upp ganska tidigt imorse för att vi skulle hinna med en morgonpromenad, de övriga dagarna har vi vaknat så sent så att den första promenaden var mitt på dagen. Men jag kom upp och för att inte fördröja promenaden ytterligare gick jag ut i pyjamasen, haha men jag hade såklart jacka och termobyxor utanpå. Jag tog med mig kameran och tennisbollen för jag tänkte att jag skulle kasta ite på ängen, men precis när jag hade kommit fram och kopplat loss honom kom det två små barn som skulle åka pulka... det var bara att koppla Pelle igen och fortsätta promenaden. Pelle blev lite sur då men för att gottgöra honom kastade jag lite i trädgården när vi kom hem. Några fina bilder blev det iallafall.



vänta...



vänta...



...VARSÅGOD!!



Mina och Pelles mål för 2011

Dem här målen ska jag och Pelle jobba med under 2011.

* För det första vill jag att han ska bli bra på promenaderna, det går bättre och bättre så jag tror att det snart är löst.
* Jobba med att Pelle ska bli lite coolare, inte stressa upp sig som han gör ibland. Miljöträning med andra ord!
* Försöka få honom lite mindre intresserad av andra hundar.
* HITTA EN LEK OCH TRÄNINGSKOMPIS TILL PELLE! Helst en tik i samma storlek med lika mycket energi och leklust. Pelle tycker ju att det är så himla roligt att leka med andra hundar och det är synd om vi inte låter honom få göra det.



Det är de viktigaste jag kommer på just nu, sen kommer vi ju såklart hitta på massa andra roliga saker. Träna lite lydnad (med hjälp av min tjockisbok), Spår, agility, cirkustricks, rallylydnad testar vi nog också. Och så kommer vi ju gå många mysiga långpromenader tillsammans!

Jag hoppas bli bättre på klickern, och få in tänket lite mer.



Pelle firar det nya året med att slicka av tallrikarna i diskmaskinen



Ha det bra!

1 januari

Herregud jag vaknade klockan halv ett idag! Ioförsig gick jag inte och la mig förräns klockan 4. Pelle är helt oberörd av fyrverkerierna, det smällde ganska mycket precis vid tolvslaget så vi hade förbrett oss med att plocka fram ett stort märgben. Pelle åt bara på det och jag kunde stå i fönstret och njuta av de vackra fyrverkerierna ändå. Alla andra människor som var med oss gick upp på ett berg i närheten så jag och Pelle firade det nya året helt själva. Men det var skönt att inga kunde stressa upp honom ändå.

Jag var nyss ute med Pelle på en tvåtimmarspromenad. Pelle är verkligen jättedutig nu på promenaderna, han struntar i "gåare", löpare, cyklister, barnvagnar m.m. Det enda är andra hundar och det är ju fför att han tycker att det är så himla roligt. Barn kan han också bli lite orolig för. Jag är säker på att det också kommer att lösas.
Vi avslutade promenaden med att kasta tennisbollen några gånger, det var lite klurigt eftersom det var nästan helt mörkt men Pelle var så duktig på att leta så det gick bra iallafall.


Trött och glad efter promenaden.

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!

RSS 2.0